設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[藍光播放機] 靜待半年, 始終都係OPPO BDP-93 藍光機…..

進階玩家

爆谷同93都應該要有係手呢~~哈哈!~!!
小瑟 發表於 2011-6-7 21:44

唔好玩啦!我咁樣會破產,我老婆都唔會再俾我睇呢個 site 呀!呵呵
TV:Sharp LC-60LX650H
Amp:Pioneer VSX-923
SP:Chario, Focal JMLab, Mirage
STB:MagicTV 3600D, NowTV
MP:Apple TV, Hi-Media Q5II
Remote:Logitech Harmony Ul

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我又係用菲記 9664H, 不過係 47"
咁啱我諗緊轉 Media Player (小弟用緊 ioBox 100HD)
呢家又要諗過爆谷好定 ...
hkcybercatt 發表於 2011-6-5 15:38

如果而家只限買一部, 就梗係 Oppo 93 啦, 話晒爆谷已經係差不多兩年前產品.

星級玩家

如果經AV Amp出TV, 畫汁會唔會差咗, 因為部TV唔夠hdmi位
jonahung 發表於 2011-6-7 22:02

That depends whether your AV AMP process the incoming video signal, is there a bypass function?  That is the best hope, if there is no bypass and only 1080P option, then your AV AMP will reprocess the signal from your BDP-95.

My personal opinion is for BD material, which is already 1080P, as little post-processing as possible is preferred.  That's why I want a BDP-80 !!

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

真係失禮, 如果小瑟兄唔講, 我都唔知部菲記BDP-9500都有QDEO.  有無人知QDEO可唔可以關掉? 因想比較有冇分別.  多謝.

銀級玩家

狐滴

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

真係失禮, 如果小瑟兄唔講, 我都唔知部菲記BDP-9500都有QDEO.  有無人知QDEO可唔可以關掉? 因想比較有冇分 ...
tamp 發表於 2011-6-8 13:28

QDEO係粒視頻解碼精片名稱,無得關閉嫁

星級玩家

真係失禮, 如果小瑟兄唔講, 我都唔知部菲記BDP-9500都有QDEO.  有無人知QDEO可唔可以關掉? 因想比較有冇分 ...
tamp 發表於 2011-6-8 13:28

Use HDMI2, QDEO is not active in that output, only onboard lower grade decoder.

銀級玩家

謝謝小瑟兄 !!! x2
very 有用 ..THANK !

銀級玩家

等我遲d話你知95有幾正
HP2210 發表於 2011-6-5 12:09

快...因想買95..THANK !

進階玩家

小瑟兄有野請教,剛從團購入左部93之後再入一部3dtv但amp未換,咁我應該點駁hdmi
我想問是否可以hdmi1去tv,hdmi2去amp。小弟不才,請賜教

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

唔洗想勒, 去馬啦~~~

我建議 HDMI1用返係 PROJECTOR, 因為大畫面一定要用個最好既HDMI P ...
小瑟 發表於 2011-6-5 11:03

如果部機可以將冇中文字碟外掛到中字加可以調字時間就必買!!!