設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: lkljason

買左條同軸線唔知點解駁amp connect唔到

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

迷團終於解開晒啦!
搞左成粒鐘掉換過晒D線同插頭,部DVDP仍然出唔到5.1,無奶油架,係唔忿氣當中死死地氣裸本說明書黎睇,唔睇尤自可,一睇...............頂,唔關條同軸線事、唔關部amp D插頭事、亦都唔係部dvdp有問題,呢個故事教訓我,真係要習慣睇說明書至得架,原來呢部dvdp個setting開左hdmi音源 (SETTING有ON/OFF選擇),部機就無得set SPDIF輸出 (開左HDMI,SPDIF個SETTING會透明左選擇唔到),所以部AMP出極都出唔到5.1,如果要部DVDP駁AMP時讀到DD5.1或者DTS,又想電視出到音源,咁就要麻煩D駁多條AV線去電視勒!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

哈,原來最終既高手都係你自己!
唔怪知得古人都有話 ...
要贏人,就先要贏倒自己先。
Smilies018 :lol Smilies019

原帖由 lkljason 於 2008-9-8 00:54 發表

thank you
post76高手如雲,梗有人幫到我既Smilies019 Smilies019 Smilies019 Smilies019 Smilies019

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 wil-wil 於 2008-9-12 00:43 發表
哈,原來最終既高手都係你自己!
唔怪知得古人都有話 ...
要贏人,就先要贏倒自己先。
Smilies018 :lol Smilies019

高乜鬼手丫,其實一路都想睇睇有無人解開到我呢個迷 (嘻嘻~~~真係好懶唔願郁呀嘛!Smilies005 Smilies005 Smilies005  ),點知等左差唔多成個禮拜都唔覺有人覆,所以點都的起心肝自己搞搞佢,就算真係出唔到5.1都想得過知字嘛!XD XD XD

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 lkljason 於 2008-9-12 00:56 發表

高乜鬼手丫,其實一路都想睇睇有無人解開到我呢個迷 (嘻嘻~~~真係好懶唔願郁呀嘛!Smilies005 Smilies005 Smilies005  ),點知等左差唔多成個禮拜都唔覺有人覆,所以點都的起心肝自己搞搞佢,就算真係出唔到5.1都想得過知字 ...

原來真係唔懶得, 我都試過類似經驗, 搞部機搞好攞都搞唔掂, 又唔想去搵說明書, 上網問又無reply, 最後結果都係要屈服, 死死氣去睇說明書先搞點. :P