設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: gn02931341

[HDMI線] 新手HDMI選擇

新仔會員II

76 榮譽VIP勲章

If budget problem, consider Wireworld Island 6 HDMI to HDMI Cable - 1m (HDMI 1.4)
@HK$4xx

科林玩家

回復 31# 七彩小生

尼條之前我都係"未來網"買左條0.3M 想住比部 海美迪600B用~
MiniPod/CinePod/SmallPod/MicrPod
MONITOR AUDIO AW12
Pioneer LX83
OPPO BDP-83
Samsung 46D6000
Weiduka AC8.8
HiMedia HD600B

科林玩家

【信大夫,得金牛】。真係無錯!
師兄既然為畢直所限,可考慮大夫介紹個條大陸野。
暫時收料紀 ...
plnl88 發表於 2011-5-25 13:50

C兄係唔係講緊尼條?
富士Vision黃金版單晶銅hdmi線1米1.4版 RMB238.00

MiniPod/CinePod/SmallPod/MicrPod
OPPO BDP-83

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

C兄係唔係講緊尼條?
富士Vision黃金版單晶銅hdmi線1米1.4版 RMB238.00
gn02931341 發表於 2011-5-25 14:15

係呀。
與其買條名牌普通料入門綫,
不如買條合規格,又有口碑的所謂高階大陸綫。
小弟唔會話呢條係神綫。
但以小弟試左的效果,及另外六位師兄的用後感,
以咁嘅價錢真係無投訴。
此綫用係 LCD 度真係一流。
起碼睇耐啲都唔會眼痛。
我搶左老友條 2M 試完,都唔想比番佢。
而家搵人上深圳幫我買三條比我啲 LED-LCD MON 用。

科林玩家

係呀。
與其買條名牌普通料入門綫,
不如買條合規格,又有口碑的所謂高階大陸綫。
小弟唔會話呢條係神綫。 ...
plnl88 發表於 2011-5-25 14:24

多謝C兄指教~聽落又幾有道理WO

另外C兄有無D好口碑的國產 十仔線介紹?
OPPO BDP-83

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

另外C兄有無D好口碑的國產 十仔線介紹? ...
gn02931341 發表於 2011-5-25 14:30

小心呀,小弟係疑似打手黎架。
細細聲話你知丫:
除左我隻 500A 用緊名牌 鍍銀 DISPLAY PORT CABLE 外,
成屋都係 CHEAP CHEAP 大陸 富士極光鍍銀,
及 青BB 個樣極度騎呢 的綠曼巴鍍銀。

1萬

黃金玩家

另外C兄有無D好口碑的國產 十仔線介紹? ...
gn02931341 發表於 2011-5-25 14:30

十仔線,我仲 CHEAP。
我用緊一條做 TV 天線 CABLE 剰番 的 CANARE L6CHD 75Ω COAX CABLE
DIY 左一條 RCA 插 十仔。
呢條 CHEAP CHEAP CANARE 一野就 KO 左條 一開二 SOUND FROM HEAVEN。
你話幾過引呢。
據某位大師兄話:唔係過皮的十仔,唔使同上千的十仔線係岩的。

科林玩家

小心呀,小弟係疑似打手黎架。
細細聲話你知丫:
除左我隻 500A 用緊名牌 鍍銀 DISPLAY PORT CABLE 外,
...
plnl88 發表於 2011-5-25 14:40

哈哈~ 係唔係打手唔緊要啦! 一個願打,一個願挨,無得怪人WO~又唔係拿槍指住我買.
OPPO BDP-83

科林玩家

十仔線,我仲 CHEAP。
我用緊一條做 TV 天線 CABLE 剰番 的 CANARE L6CHD 75Ω COAX CABLE
DIY 左一條 RC ...
plnl88 發表於 2011-5-25 14:50

之前買十仔個陣,送左條PROLINK(好似係台灣野). 唔知好唔好=.=^

我個十仔係 MONITOR AUDIO AW12, 都.........過皮野ga~哈哈!
OPPO BDP-83

1萬

黃金玩家

哈哈~ 係唔係打手唔緊要啦! 一個願打,一個願挨,無得怪人WO~又唔係拿槍指住我買. ...
gn02931341 發表於 2011-5-25 15:14

十仔線,你去鴨記雅歌 (西九龍商場對面) 睇睇重有無 CANARE L6CHD
無就去 華輝,再去 昌記 果 D 雜貨舖 買兩隻 GOLDEN GUN 免焊 RCA 頭,
返屋企開線上縲絲。搞掂,一舊水都可能唔使。