設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykkc

[演唱會] (日版) <GLAY Rock Around the world> 實物圖 (update無責任包膠@p4)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

睇完update 少少私人report
今次個stage就無咁特別
但一如以往都係用後面嘰無敵大screen報graphic營造氣氛

歌你問我就實話好聽架啦
反以講下第一次bd
真係同以往嘰差好遠
好多d方暗燈光下都好清楚
唔會好似以前vcd/dvd咁一patpat
d頭髮都睇得好清楚 (你都知佢地一向都set到個頭好恒)

音效就無得頂
可能今次場館較細(對於glay黎講,佢地成日都開d十萬八萬人嘰concert)
變相收音都靚d
美中不中係2.0....(日版嘰通病??)

總括黎講
呢隻bd都唔係純fans向
喜歡j-pop/rock嘰朋友都值得一入

最後就係無責任評分
畫面:8.8
音响:8.9
私人評分:10
多謝收睇

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
yueming1004 + 10
Maldini + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

睇完update 少少私人report
今次個stage就無咁特別
但一如以往都係用後面嘰無敵大screen報graphic營造氣氛{ ...
ykkc 發表於 2011-5-23 00:00

GOOD !

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

回復 31# ykkc

j-pop/rock
曾經陪我走過中學時代,尼隻bd一定入手
TV :SONY A1 65
投影機:BENQ W5700
AV amp:DENON AVC-A1H
BDP:OPPO-205
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320
TM:CONTROL X
SW: Velodyne DD12+
2CH AMP:Mcintosh MA 6700
DAC/CD :Mcintosh D150

高級玩家

http://citytalk.tw/event/index.php?e_id=137275

glay 七月會到台灣舉行演唱會呀....唉, 真的好想去睇.....

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

glay 七月會到台灣舉行演唱會呀....唉, 真的好想去睇.....
jacklouwy 發表於 2011-5-23 15:56

係呀, 隻bluray仲有抽獎卷係入面架
   包埋飛機住宿,  不過係日本去台灣.....

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

睇佢地現場真係好唔同 , 係好正, 我08年尾睇完, 呢隻BD 都會入, 不過諗住online 訂, 有冇人想一齊訂

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

REPORT :

我又報告一吓先 , 畫質好正...........一直睇開DVD...........尋晚上BLU-RAY..........果然有大段距離 , 非常興奮..............雖然係甘.............但畫質仍不及同期嘅"宇多田光" ! 聲都OK ! 曲目非常有新鮮感...........大部份采用新 ALBUM d歌..............以下係我覺得幾正嘅歌 :

開頭黎 シキナ 好正 > Cynical 非常輕快 > 遥か・・> Precious > 風にひとり 連續3首動人歌曲 > 時の雫 久久冇唱,唱得好正,立即Down落iphone度 > encore 前黎首 chelsea <------好鍾意呢首歌........有動力又輕快.......好想知點解歌名叫"車路士" ? 反而encore部份冇咩驚喜...........例菜嘅 ACID HEAD ...............特別嘅 BELOVED 埋尾 !

GLAY 第一BLU-RAY 我會比95分 !  希望GLAY會如"濱崎步"般翻出舊野變BLU-RAY !