設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ctwdavid

[私人收藏] DJ Promotional CD + Disco 音樂天地

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

psb 發表於 2014-8-21 23:11
兩年前入左這2CD:

Sandra ‎– So80s (Soeighties) Presents Sandra 2CD:

So80s系列我之前post過,你回帶可以睇返,第22頁開始...

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... ;extra=&page=22

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
alibabar + 10 + 10
psb + 10 + 10 用家心得
agic + 50 + 50 超正!

查看全部評分

我係超人----超人係我
要食樹皮----梗係跟我

鑽石玩家

ctwdavid 發表於 2014-8-21 23:54
So80s系列我之前post過,你回帶可以睇返,第22頁開始...

http://post76.hk/forum.php ...

系播...ctwdavid 樹皮大師原來都愛好12“混音

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

psb 發表於 2014-8-22 00:06
系播...ctwdavid 樹皮大師原來都愛好12“混音

因為同以前工作有關,所以由70年代尾開始中毒,

鑽石玩家

依一隻 98 MT CD Single 新版也許比80年代舊版更好, 更適合跳舞:

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

白鑽玩家

超人隊長

psb 發表於 2014-8-22 00:15
依一隻 98 MT CD Single 新版也許比80年代舊版更好, 更適合跳舞:

你提起Brother Louie我又記起當年係新港Apollo 18打noon-Disco果時,DJ台有2個DJ輪流打歌,我partner用2隻Brother Louie 12吋玩足45分鐘,我都頂唔順要走出去避一避.....

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
alibabar + 10 一定要加埋今晚最後果十分

查看全部評分

鑽石玩家

ctwdavid 發表於 2014-8-22 00:12
因為同以前工作有關,所以由70年代尾開始中毒,

哦... 小弟高中學校假期在一個俱樂部晚上做part-time, 每晚DJ打12“ maxi-singles...Technotronic, Black Box, Soul II Soul, PSB, Kon Kan, Depeche Mode, Sandra, C.C.Catch, Silent Circle, Lian Ross, Patty Ryan, Erasure, MT, Expose, Bananarama, SAW, Sandra, Paula Abdul, Pebbles, Janet Jackson, Cathy Dennis, Kim Wilde, Fine Young Cannibals, Michael Bedford, Milli Vanilli, Bomb The Bass, London Boys...等等等英美12", 大吸毒...

重有Kylie, Rick Astley, Jason Donovan, Sonia, A-Ha, Madonna, Jason Donovan, etc. etc. etc.

評分

Grandmaster + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

超人隊長

諗返起Apollo 18當年算落本,我以前係Bar City打Noon-D一條友一腳踢,打碟連打燈,打理video同煙霧,重要認付啲妹妹仔點歌,最重要我自己重要同啲靚囡交流交流,真係分身不暇........

評分

psb + 10 + 10 DJ 最正系有歌聽有囡囡溝...

查看全部評分

白鑽玩家

超人隊長

psb 發表於 2014-8-22 00:37
哦... 小弟高中學校假期在一個俱樂部晚上做part-time, 每晚DJ打12“ maxi-singles...Technotronic, Black ...

你講果啲歌手,已經踏入90年代....

鑽石玩家

ctwdavid 發表於 2014-8-22 00:39
諗返起Apollo 18當年算落本,我以前係Bar City打Noon-D一條友一腳踢,打碟連打燈,打理video同煙霧,重要個 ...

原來大師以前系專業DJ..失敬失敬...

鑽石玩家

ctwdavid 發表於 2014-8-22 00:29
你提起Brother Louie我又記起當年係新港Apollo 18打noon-Disco果時,DJ台有2個DJ輪流打歌,我partner用2 ...

多口問句, 大師有無做埋混音 REMIX ???