設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chakat

[喇叭組合] 喇叭的選擇(20K至35K)

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

Triangle Megellan 問過要上60K喎(阿二XX@友誠)。。。。其實Dali Helicon 300 Mk2好似都唔 ...
chakat 發表於 2011-5-17 07:18

你果對係新代理信和, 所以賣咁貴, 我放緊對係轉代理前版本Magellan Duetto書架, 外表有4粒磁石, 新版喺裏面, 我個二手價喺你budget內, 你有冇興趣?
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=66119&highlight=

黃金玩家

回復 21# irisxo
兩對係吾係都係sw2?
聲音應該無分別?
d價差咁遠

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  irisxo
兩對係吾係都係sw2?
聲音應該無分別?
d價差咁遠
ttthhhkkk 發表於 2011-5-17 11:05

我未聽過新版, 只係去過Triangle個法國網站搵過資料, 但佢都冇講過新(model no. 尾冇SW2)同舊(model no. 尾有SW2), 只係見到新版4粒磁石收咗喺內籠.  當然想聽聲底的話, 先去信和或街鋪聽咗新版先, 對我對書架有興趣咪打俾我唻我度聽舊版.
http://www.triangle-fr.com/en/
JMLab想當年都係由信和轉去昇和, 價錢又係加到離晒罩, 聲底都好似冇乜分別...

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 22# ttthhhkkk
我都係師兄度聽過你個Genese系列對座地Quartet, 真係唔差, 又有質感, 所以你放果對Trio都係好嘢唻o架, $萬頭真係抵玩!  記唔記得我喺r33果面都問過你分唔分開賣條Silver Ghost喇叭線, 當時你仲答我你對線係Triangle OFC cable同埋唔分開賣.  但我估Silver Ghost同OFC係同一樣嘢, 只不過唔同grade, 都係藍色外皮.
Silver Ghost: http://www.triangle-fr.com/en/esprit/antal/
Triangle OFC: http://www.triangle-fr.com/en/esprit/heyda/

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你果對係新代理信和, 所以賣咁貴, 我放緊對係轉代理前版本Magellan Duetto書架, 外表有4粒磁石, 新版喺裏 ...
irisxo 發表於 2011-5-17 10:43

師兄你套 speakers 堅過石堅!! 利害利害!!

新仔玩家

支持ProAC

星級玩家

你果對係新代理信和, 所以賣咁貴, 我放緊對係轉代理前版本Magellan Duetto書架, 外表有4粒磁石, 新版喺裏 ...
irisxo 發表於 2011-5-17 10:43

師兄, 你可以用MAGELLAN做套5.1...

我以前都曾經考慮過MAGELLAN座地, 不過佢個底都幾強吓, 唔知師兄對座地有冇BOOMING呢?

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

輝煌有貨先算呢, 出晒名XXXX
kingyan 發表於 2011-5-17 10:39

我部amp都係喺佢地度買!兩日就送貨嚟喇!有咩問題呢?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我部amp都係喺佢地度買!兩日就送貨嚟喇!有咩問題呢?
avlam 發表於 2011-5-17 13:41

輝煌都係sell價錢唔sell服務.  想當年對Magellan原來諗住喺佢度買, 但sales啲服務就...最後去咗第二度買...依家都冇再上過去喇...

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄, 你可以用MAGELLAN做套5.1...

我以前都曾經考慮過MAGELLAN座地, 不過佢個底都幾強吓,  ...
nightscrawler 發表於 2011-5-17 13:01

冇boom呀, 不過要擺啱位囉, 要trial & error.  所以至放對Duetto出唻咋. 5.1只係試過一次咁玩咋, 依家放咗喺雜物房等有心人承接.