設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AW2

華納.... 原來係...

鉑金玩家

條LINK
http://hongkongfilms.mysinablog. ... p;articleId=1310650

華納棄卒不是好消息,目前西片發行有實力的得番得利同洲立兩間,再不是甚麼競爭局面,而兩間都有太多版權在手,很多冷門片註定成為犧牲品,排期出分分鍾要等到2046。
得利最唔好係大細超,大片出得好,細片就CUT FEATURES,而且價錢又貴,洲立就更加唔使講,近排根本冇心機做碟,人地FOX,SONY已經主攻藍光市場,距仲猛SELL D5同VCD,迪迪尼咁多高清示範碟,一張都冇出過,真係唔死都冇用。講起死,唔知美亞幾時同哥記玩完呢?哥記一定唔會同美亞續約,到時又係俾得利玩。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

係啦, 壟斷左呢下次先大問題呀!!!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

終於入到來了,但都係唔知咩事!Smilies015

白鑽玩家

原帖由 teddy 於 2008-8-21 13:31 發表
條LINK
http://hongkongfilms.mysinablog. ... p;articleId=1310650

華納棄卒不是好消息,目前西片發行有實力的得番得利同洲立兩間,再不是甚麼競爭局面,而兩間都有太多版權在手,很多冷門片註定成 ...

重有ERA年代。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 小瑟 於 2008-8-21 13:39 發表
係啦, 壟斷左呢下次先大問題呀!!!

WB O既行版blu-ray有機會加到同Fox O既行版同價....

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 bo9bo99 於 2008-8-21 21:37 發表

WB O既行版blu-ray有機會加到同Fox O既行版同價....

就要睇華記同得利份合約點簽...相信無乜機會好似以前咁平.
全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 阿定 於 2008-8-21 18:16 發表
終於入到來了,但都係唔知咩事!Smilies015

(copy from the press release)香港得利影視股份有限公司宣佈成為華納影視之香港及澳門的獨家發行商,攜手將最佳及最多元化的影視娛樂帶給本地觀眾....
梅小玲
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 老五 於 2008-8-21 18:54 發表

重有ERA年代。

年代已經由美亞代理了.
梅小玲
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2008-8-21 13:13 發表
華納冇可能有 dts架勒, 由dvd年代開始都冇, 呢代都唔會有, 好似唔知佢地做片時覺得 DTS冇用, 所以連 LICENSE 都冇買.....

轉得利唔係問題, 最緊要唔好因為咁而抬返高個價......不過如果得利又囉埋, 佢為左平均利益, ...

之前華記自己做direct sales就話平, 就算經千記都價平, 而家經得利做, 得利一定賺到盡! 我地又要捱貴碟, sosad...
梅小玲
荒謬日記

黃金玩家

結他他老伯的朋友

最希望得利唔子坐地起價, 重有包裝好 D, 唔好用番華納果 D 臭黑膠盒,紙盒都無個