設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] Modern Warfare 3(現已推出)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實咩發售日現時仲未好肯定,應該話Activision除左放左4條片同個LOGO之外,其他都冇點交代,大體要係等23號或者E3。不過哩個系列都係11月出多,唔須要太驚訝。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

5.16

IGN剛剛發佈了一項新消息,他們收到一名匿名零售商所提供的宣傳海報,指本作將如之前所傳聞一樣將於11月8日推出。據悉這張海報真確性非常高,而且基本上也肯定了本球同步發售。其實這張海報除了確認了發售日之外,更確認了之前Kotaku放出的封面圖是真確的。

高級玩家

用美式日期睇唔係2011-08-11咩??

黃金玩家

用美式日期睇唔係2011-08-11咩??
inagawa 發表於 2011-5-17 13:14

這是張澳版海報來的~

黃金玩家

5.18

早前一張傳聞海報流出,並確認了本作將於11月8日推出的消息後,什麼Gamestop﹑HMV﹑Amazon已經開放遊戲預定,而發售日亦定為11月8日。但本貼的重點不是什麼發售日。昨日Gamestop正式接受《Call of Duty: Modern Warfare 3》的預訂,為了吸引玩家,其公佈了一項推廣活動,只要你是PowerUp Rewards會員,同時又預訂遊戲的話,你就可以得到一張本作的雙面海報,此優惠會於5月20日結束。

這張海報其中一面是MW3的標準封面圖(應該是先前澳版海報那個吧),而另一面則沒有交代是什麼。不過joystiq早前就收到了由一名熱心的匿名人士所寄來的另一面海報(見下圖),儘管質素不佳,但我們可以清楚看見這是一張假的時代雜誌封面。而圖中出現了類似飽受戰火摧殘的紐約畫面(也很像Crysis 2),然後標題寫著:「世界處於戰爭邊緣」﹑「歐洲局勢緊張」﹑「聯合國招開緊急高峰會,聯軍高度戒備!」等,可以肯定第三次世界大戰將會出現在MW3之中。不過海報亦揭示了另一情報,大家看看海報的上方,我們倒楣的系列主角Price和Soap並沒有因為各國的緊張關係而脫離被全球通緝的危機。現在TF141已經人去樓空,而這對黃金二人組亦不可能再回到SAS去了,究竟劇情會發展成怎樣的局面,相信所有疑問將會在11月8日得到解答!

<資料源自joystiq,由Post76 @肥狗仔@作中文編譯>

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

好 x 正 ah !!!!!!!!!!!!!!  換左班底都咁正.

年尾同bf3 有野睇
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

5.24

官方更新首段實機遊戲預告片,片中場景分別為之前4個Teaser的美國﹑英國﹑法國﹑德國,遊戲引擎如之前IW所講仍然是那款舊引擎,而Price和Soap依然未有出場。片尾亦確認了傳聞已久的發售日 — 2011年11月8日

[YoutubeHD]coiTJbr9m04[/YoutubeHD]

黃金玩家

好 x 正 ah !!!!!!!!!!!!!!  換左班底都咁正.

年尾同bf3 有野睇
kefana 發表於 2011-5-24 11:12

預告片係睇唔出唔同班底嘅分別,都係等隻game出街先算啦,反正實買的。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

......可以肯定第三次世界大戰將會出現在MW3之中......

應該整個中國侵日既橋段......將D日本仔丟上神舟N號上太空做白老鼠....(講完笑)
睇完片今集激戰相當多, 規模比上集更大, 但TEAM換左人, 真係要玩左先知故事同ONLINE部份得唔得(有保留), 不過都係相當期待!!

黃金玩家

......可以肯定第三次世界大戰將會出現在MW3之中......

應該整個中國侵日既橋段......將D日本仔丟上神舟N ...
1080/24P 發表於 2011-5-25 22:00

我睇完段片都冇咩感覺,難聽d講同一種畫面用左5年,除左MW2代叫做有次飛躍之外,今次個畫面我覺得同MW2根本冇咩分別。仲有大場面多都唔一定有用,MW系列個故事有7成嘅精彩部份都唔係由哩類大戰而黎,而且我見段片除左場景之外,咩撞車﹑開快艇﹑AC130都已經出過,又唔係話唔好,不過我比較期待係MW3而唔係集MW1﹑2代大成嘅作品。我唸今集始終都有d新玩意,可能E3會有段片睇下。至於佢多人部份,果陣我唸都係玩BF3,COD我只係4代叫做花時間去玩,其他都係打單機多。