設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS3] [轉貼] 無語了= =PSP版兩作《戰神》HD化登陸PS3

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
轉自巴哈:

台灣索尼電腦娛樂(SCET)宣布,將於 7 月推出 PS3 動作遊戲《戰神攜帶版合輯(God of War Portable Collection)》中文版。

《戰神攜帶版合輯》是《戰神》系列 PSP 兩款作品的 PS3 強化移植版,畫面配合 PS3 硬體特性加以高解析度化,讓玩家可以在大螢幕電視上以大畫面來享受這兩款神話史詩外傳的魄力動作與壯闊劇情。

遊戲中收錄 2008 年 3 月推出的《戰神:奧林帕斯之鏈(God of War: Chains of Olympus)》與 2010 年 11 月推出的《戰神:斯巴達的鬼魂(God of War: Ghost of Sparta)》的內容。

《戰神:奧林帕斯之鏈》是《戰神》系列的前傳作品,故事敘述成為戰神阿瑞司馬前卒的斯巴達戰士克雷多斯從人間深入地獄,對抗各種傳說怪物,揭開神話世界背後不為人知的黑暗面。

《戰神:斯巴達的鬼魂》故事接續《戰神》,敘述克雷多斯打敗阿瑞司後,成為新一代戰神的歷程。為了擺脫揮之不去的夢饜,向眾神證明自己的價值,克雷多斯必須面對自己的黑暗過去。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

轉自巴哈:

台灣索尼電腦娛樂(SCET)宣布,將於 7 月推出 PS3 動作遊戲《戰神攜帶版合輯(God of Wa ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-5-13 21:51

-o-有2個戰神帖  我1定買因為無psp

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

-o-有2個戰神帖  我1定買因為無psp
kenlaw1228 發表於 2011-5-13 22:00

係bo~估唔到自己都中左招~PSP果兩隻前傳質素ok的~不過當年1﹑2代實在太震撼,所以3代之後我都唔再期待哩個系列~前傳1仲叫好d~但前傳2就爆左都冇咩感覺~

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係bo~估唔到自己都中左招~PSP果兩隻前傳質素ok的~不過當年1﹑2代實在太震撼,所以3代之後我都唔再期 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-5-13 22:10

psp第二集本身已經好一般,冇感覺好正常。

黃金玩家

psp第二集本身已經好一般,冇感覺好正常。
marcolau 發表於 2011-5-13 22:40

都唔係嘅~果個前傳2都算係有意識地將戰神咁多代嘅精髓集合埋一齊~單講流程同故事的話本身比前傳1黎得豐富~比3代都要平衡~我見d人話前傳2比3代好玩~其實都錯唔哂~不過我當年就係太迷2代~你知道果個結局都真係釣人尾的~之後PSP版出~冇話中文版連行版都唔等就走去買左隻美版~因為果陣PSP做到咁嘅畫面已經係超哂班~加上隻game本身原創部份都算ok~所以冇咩問題~但之後等到3代~開頭幾個字都爆得幾爽~但之後無論係劇情定關卡都覺得唔多對路~最後想賣鬼左佢tim~所以之後再玩前傳2~本身都唔想玩~格硬都爆埋佢~基本上果種心態下根本食龍肉都冇味~你話如果我冇玩過1﹑2代,只係玩過前傳1﹑3代之後再玩前傳2可能都會覺得好玩@@

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

都唔係嘅~果個前傳2都算係有意識地將戰神咁多代嘅精髓集合埋一齊~單講流程同故事的話本身比前傳1黎 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-5-13 23:04

psp 2代我只玩過而已,覺我有d悶,可能同你情況相同。
ps2 2代結尾頂晒引,來到p3的話有d失望。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Expect because 冇玩過PSP ver.