設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 住家CD鋪

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
黎呢板既ching當然都鍾意用部電腦聽下歌仔, 不過我就真係無咁多錢買碟黎聽, 半年前開始在Iphone裝左個KKBox黎聽歌, 自此就一用愛上, 首先細個時成日都鍾意聽電台數流行榜, 乘機做緊功課聽歌, 到左大個出到黎做野, 真係無乜咁多時間去做呢樣野, 所以去到K場一係唱舊歌, 一係就唱D熱到周街播既歌, 到左後黎用左KKBox, 聽到唔少歌真係平日無乜聽過既新歌, 又可以追聽返自己少聽既歌, 最緊要價錢唔係貴, 平過半隻碟既價錢, 就左成間CD鋪, 成本效益絕對唔錯啦! 講返唱K, 最過癮係成班同事成班friend出黎唱歌, 你唱既歌可以係成場無人識, 但又可以係最新架喎, 呢下野先最抵死.
之前我好似唔少ching咁都鍾意玩下CAS, 又買左部DacMagic, 不過對我黎講最大問題係個source, 聽下一隻聽下又一隻, 唔買走去down都未必咁容易找到靚source啦, 到你找到靚source又未必係自己想聽既野, 所以KKBox就會比較適合我呢D懶人, 無可能話CD咁靚聲, 但用部AMP既stereo enhancer個mode黎聽, D bass都提升返, 都收貨啦, 好似去左cafe咁聽下歌都好舒服呀!
始終聽歌個個人既取向唔同, 有D可能向音質出發, 聽既都可能要突顯調較完出黎既功力, 但我自己就志在聽下新歌, pop song, 所以硬件配套要求都可以低返D. (講到尾一個字懶, 玩CAS感覺好高階)
最後我估唔少ching睇完呢個post可能覺得係廣告post, no problem, 純粹個人分享, 如果各位有乜野好source呀, 靚program呀, 正site呀, 都不妨毒下我, 又或者對呢個program有乜好同唔好都歡迎分享!
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

星級玩家

點收費??

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

住家CD鋪

點收費??

HKD49/month, 3仔用戶有兩個月免費試用!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

銀級玩家

我都用咗成年,主要試新歌,啱先買碟。雖然佢有啲歌手嘅碟唔齊,但已經好好了,尤其可以試到一啲平時唔會買嘅嘢,真係做到音樂無彊界
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

雖然未必有最新歌、最hit歌,但係要講靚source,點可以唔提HifiTrack
http://www.hifitrack.com/zh-hant
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

星級玩家

雖然未必有最新歌、最hit歌,但係要講靚source,點可以唔提HifiTrack
245141525 發表於 2011-5-8 10:11

D歌少左D

好少係佢到買

多數係HDTRACKS

銀級玩家

回復 5# 245141525

廿蚊一隻歌, 唔幫襯得幾多, 不過唔知尤自可, 知道左就想試返幾隻仔聽下!
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

星級玩家

回复: 住家CD鋪

Hifitrack can choose wav or flac

发送自我的 MB525 大板凳

星級玩家

回复: 住家CD鋪

如果有eason,  jacky cheung真24/96咁就正

发送自我的 MB525 大板凳

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

回復  245141525

廿蚊一隻歌, 唔幫襯得幾多, 不過唔知尤自可, 知道左就想試返幾隻仔聽下! ...
ewartuen 發表於 8-5-2011 16:16

第一次登記有一首歌送~
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......