設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

高清台既選擇

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2008-8-4 12:32 發表
EPG即係....

有時轉台,D字幕都係對上睇果個CHANNEL黎架!你地會唔會咁呢?

咁我又未試過, 最多都係未出到字幕咁!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

Ricky

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

我試過睇明珠台字幕delay+睇睇吓會出左唔係果個節目既字幕
呢個Blog係我既
http://hk.myblog.yahoo.com/ricky-24000

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 Ricky24000 於 2008-8-4 02:32 PM 發表
我試過睇明珠台字幕delay+睇睇吓會出左唔係果個節目既字幕

哈哈...咁哩個case唔使審啦,
一定係電視台o既問題喇! smile.gif smile.gif smile.gif

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2008-8-4 10:19 發表
係呀, 其實 HDTV都冇咩台好選擇架炸, 最好睇都一定係 HDTVB, 好彩有呢個台炸, 如果唔係數碼化真係冇咩意義呀~~~

依家希望佢個 EPG再做得準小小, 唔好成日錯啦!!~~

尋日冇睇人鬼, 因為睇左好友兒成!!~~ ...

請問個EPG錯左乜呢? 節目定時間?
全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

節目呀, 星期日本來d星期二檔案果d時間改左, 個 epg都冇改到~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 k2elvin 於 2008-8-4 13:40 發表
我尋晚睇GHOST都係無SUBTITLE喎!!

咦? 點解我睇係有字幕既?:o
梅小玲
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2008-8-4 22:49 發表
節目呀, 星期日本來d星期二檔案果d時間改左, 個 epg都冇改到~~~

哦, 原來係咁.
你睇過我個blog都知我之前做乜, 以前曾經負責砌節目表, 砌完就會upload上去做EPG. 跟住其他部門或控制室都係拎住呢個EPG做野. 但問題係通常個節目表係一個月前做起, 如果中間有其他人響佢地果面做節目調動, 我甚至係個server都唔會update, 只有改果個人/部門先知道. 呢樣野全世界都係咁真係無得改...:Q 可以解決係如果上EPG個種改野, 通知全世界, 但其他party既野又要重頭做過. 除非有時間例如一兩日, 否則無人肯重頭做過.
所以大家千祈咪太倚賴個EPG.
梅小玲
荒謬日記

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章

我幾乎淨睇085....
請問J2係高清定標清呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/chichi-papa

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 ronaldlaw 於 2008-8-5 00:35 發表
我幾乎淨睇085....
請問J2係高清定標清呢?

標清
梅小玲
荒謬日記

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

最有睇頭都係85台:lol :lol