設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 滅殺俊仔

[請教] 打擂台 (DVD)

鑽石玩家

所以俗語有云:外國月亮特別圓....
成龍大哥 發表於 2011-4-25 02:25

Exactly!
我上個禮拜0系HMV買美版<葉問2>bluray 0個時同個老外售員講起<葉問>電影系列講0左成半粒鐘﹗
仲間接談起<打擂台>﹗

鑽石玩家

By the way, 融蓉話同<打擂台>導演鄭思傑0既訪問會今晚10點在有線電視和www.hlctv.net播放。
我本身在多倫多所以有可能計錯數。可能播0左都未定﹗
WYSIWYG

銀級玩家

套戲故事好熱血, 見咁多前輩有份做小弟都好感動, 不過拍攝技巧只是一般而矣

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Waiting BD ......

黃金玩家

咩片都實有好有壞, 我就真係唔信西片套套好戲, 至少我自己睇左skyline己經可以話廢到無朋友.

港產片的確 ...
Hon 發表於 2011-4-24 02:20

冇法架,問點解唔睇港產,即係第一選就去睇港產,佢地會話唔好睇呀,睇西片先抵呀.一講到西片都有唔好睇既片黎到香港,又港片都有好多有深度,或者好精彩既.
唔知邊個情況灌左一d訊息比佢地,避開港片.

黃金玩家

咪講話只有香港人唔支持港產片喇﹗
去到外國都見到唔少外國人嫌荷李活片欠創意﹐一味重拍/拍續集。

Hulk ...
tinlunlau 發表於 2011-4-24 12:22

如果講reboot,我諗都係個創意冇左佢地唔buy,都叫有個好具體原因,同埋真係出套原創或改篇得好睇,唔好炒冷飯.佢地都應該有入場支持

星級玩家

套戲故事好熱血, 見咁多前輩有份做小弟都好感動, 不過拍攝技巧只是一般而矣 ...
yiyiallall 發表於 2011-4-25 13:30

可能 BUDGET問題, 始終成本問題主導~

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

冇法架,問點解唔睇港產,即係第一選就去睇港產,佢地會話唔好睇呀,睇西片先抵呀.一講到西片都有唔好睇既片 ...
正宗球迷 發表於 2011-4-25 14:21

香港人其實好多都係羊群心理, 只要一班人話港產片唔好睇, 咁其中一個人一定會受落, 但問佢Y唔好睇, 佢多數會講返朋友嗰句出黎, 自己其實無實際去了解同分析, 所以某程度上唔係港產片差, 而係衰响一班無知既人手上......

鑽石玩家

#
Yu Yung Yung Totally forgot to ask ! Sorry i was so sick yesterday
3 hours ago ·
#
Gary Lau d'oh! that's ok...
get well soon

-_-
WYSIWYG

高級玩家

香港人其實好多都係羊群心理, 只要一班人話港產片唔好睇, 咁其中一個人一定會受落, 但問佢Y唔好睇, 佢多 ...
Hon 發表於 2011-4-25 20:46

YES, SUPER AGREE