設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tommychan1021

[發燒碟] 好聽女聲!加給引的歌曲!

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都試o下買隻聽聽先,唔知邊道平?
Sun811 發表於 2011-4-18 14:11

其實見倒賣五十蚊或樓下都唔駛點諗啦,依家仲賣四十五蚊已經唔易揾.........

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係呀,雨林真係出好多碟,暫時其中最like常安同劉德麗,第一次聽雨林既新人劉德麗超正,但之後又有新人姚希 ...所以自此都去雨林個官網試聽先...但常安同劉德麗就可以唔洗試就買...fab 發表於 2011-4-18 12:00

師兄有冇佢地既心水推介 ? 我衹喜歡聽廣東歌,國語歌就麻麻地,仲有佢地係咩聲底呢?係屬於清脆悅耳定係沉厚豐腴? 仲有佢地D廣東話發音準唔準架? 有勞有勞.....

星級玩家

賴野添,試聽完好想走去買添...中左...

黃金玩家

有ching聽蘇雲
女聲幾正.

新仔玩家

師兄有冇佢地既心水推介 ? 我衹喜歡聽廣東歌,國語歌就麻麻地,仲有佢地係咩聲底呢?係屬於清脆 ...
sunboy 發表於 2011-4-18 16:02

常安把聲係甜到有點膩型,真係好似無廣東歌...但如果喜歡國語歌就正la,小弟覺得佢把聲仲甜過lily chan!!!不介意可以聽聽佢翻唱王菲的約定(國語)!
http://www.rfstudio.com.cn/htm/A2HD-037.htm
p.s.佢呢隻<<往事>>係2010年十大發燒唱片其中一隻!!!連lily都無份!!!童麗有一隻係....
http://www.chinadaily.com.cn/hqs ... ontent_1541686.html
http://www.21hifi.com/award/2010/index.htm

劉德麗就可以買<<誘惑的街>>,屬於清脆悅耳型,sun兄可以去雨林試聽佢翻唱joey的再見我的初戀,小弟覺佢咬字發音無問題,如果ok,再聽聽佢翻唱王菲的棋子(國語),都無問題請乖乖比錢買la!!!
http://www.rfstudio.com.cn/htm/A2HD-039.htm

仲有,小弟覺得兩位都係靚女,常安是姐姐型的靚,劉德麗就似小妹妹,你買佢隻cd內其中有張相幾靚架!!!

查實師兄like lily無理由唔喜歡聽國語歌既...

2萬

白鑽玩家

回復 45# fab

多謝師兄詳細解說
小弟並不抗拒聽國語歌,但衹喜歡聽慣聽熟果D,不然乜不會買咁多琴姐同Teresa既碟啦,但不竟我不是國語人,聽國語歌多少有點隔膜,不以聽廣東歌來得親切,無須分心留意歌詞內容唱緊乜,可以完全投入其中,因此加倍過癮

依家聽完師兄嘅介紹,會買番隻劉德麗試吓先,睇吓佢會唔會係潔麗妹既接班人先

新仔玩家

回復  fab

多謝師兄詳細解說
小弟並不抗拒聽國語歌,但衹喜歡聽慣聽熟果D,不然乜不會買咁 ...
sunboy 發表於 2011-4-19 02:00

佢地兩個都有"麗"字!

如果岩聽就開個新post毒下其它師兄!!!

2萬

白鑽玩家

回復 47# fab

原來師兄係毒叟藥王.......個徒弟

星級玩家

係 76 呢個forum內,真係唔好亂咁行,d 試聽或link,係唔click 得落去的....

BTW, 鄭小姐雖擁有一把優質既聲線,不過唱工,感情仲係比較幼嫩,仲需要d 時間,不過都會買隻 support 下...

新仔玩家

回復  fab

原來師兄係毒叟藥王.......個徒弟
sunboy 發表於 2011-4-19 10:18

好歌獻給你!!!
大家交流下咁者!!!一係等小弟有時間開個新post先!!!