設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[FW]隔離台話奧運後 Panasonic 會出 42" PZ850 Plasma 窩~~

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://www5.discuss.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1
如果係 idtv,加上價錢o岩,真係可以認真考慮呀 Smilies011

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

呢期多人買 P記 Plasma  , 唔知會唔會比佢吊高黎賣 ..............

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 名偵探柯南 於 2008-7-30 09:42 發表
http://www5.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=7740816&extra=page%3D1
如果係 idtv,加上價錢o岩,真係可以認真考慮呀 Smilies011

idtv其實你地擔唔擔心散熱問題呢?

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 里奧 於 2008-7-30 10:24 發表
呢期多人買 P記 Plasma  , 唔知會唔會比佢吊高黎賣 ..............

信興野等 2 個月差好遠..... :L :L

原帖由 lkljason 於 2008-7-30 11:03 發表
idtv其實你地擔唔擔心散熱問題呢?

所以先買日本牌子囉~~~~:lol :lol

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我都有睇過新果部 42"既 P記 PLASMA, 唔知點解太流暢, 有D好似 PHILIP既感覺, 畫面有D假, 不過50"型號又唔覺會係咁喎, 唔知係咪佢有得 SET架呢???
PLASMA畫汁真係靚好多呢~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 小瑟 於 2008-7-30 14:20 發表
我都有睇過新果部 42"既 P記 PLASMA, 唔知點解太流暢, 有D好似 PHILIP既感覺, 畫面有D假, 不過50"型號又唔覺會係咁喎, 唔知係咪佢有得 SET架呢???
PLASMA畫汁真係靚好多呢~~~ ...

Plasma與LCD TV 耐用程度會唔會有分別呢?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

即係咁講, 技術上好多人都話 PLASMA比較易壞, 不過好多用家都話用左幾年咩問題都冇, 係熱過 LCD小小, 用電多小小. 而且 PAN記有5年保連面板.

LCD就真係超多人用, 技術已經成熟, 技術理論上都係會耐用小小, 不過畫汁既對比度一定輸哂比 PLASMA, 但其實, 我自己就接受到 LCD同 PLASMA既差異, 所以都係跟大圍買 LCD TV比較安心D~~~~;P
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

聽聞 PLASMA 頭 100小時係好重要 , 唔知係咪真KA呢 ?
淨係知道plasma
缺點 : 耗電約 LCD 3倍 , 有燒印問題 , 二手價低 .
優點 : 畫質去到(12 bit -16bit色) , 黑位靚過 LCD , 呎吋大價錢吸引~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2008-7-30 03:19 PM 發表
即係咁講, 技術上好多人都話 PLASMA比較易壞, 不過好多用家都話用左幾年咩問題都冇, 係熱過 LCD小小, 用電多小小. 而且 PAN記有5年保連面板.

LCD就真係超多人用, 技術已經成熟, 技術理論上都係會耐用小小, 不過畫汁 ...

LCD係衰在黑位唔夠黑,
不過哩D係先天性問題,
冇得改,只有接受與否!
不過我就唔方便用plasma,
因為要接電腦當mon用,
plasma咁玩好易有燒印,
所以我一定唔可以買plasma! 滴汗.gif 滴汗.gif 滴汗.gif

銀級玩家

下一批 LCD TV開始用 LED 背燈 , 黑位應該有所改善  ~
唔知可以追近 PLASMA 幾多呢