設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

JKC710的小天地 ~~ (LAST UPDATE ON P.9 #84 2/25/2016 **多圖注意)

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

AMP : 馬籣士SR 4600 (好似係呢個形號, 有DTS-ES, 24/96, 只有2光纖, 2同軸IN....無HDMI........)
PLAYER: XBOX 360 光纖 FOR 打機
PLAYER: PS 3 光纖 / HDMI FOR BD MOVIE
PLAYER: 電腦 ON BOARD 同軸 FOR 睇DVD同聽歌
PLAYER: TEAC HD-500 同軸 FOR 睇高清電視~
MON 1: BENQ 2400GW (1920 X 1200) FOR 打機 / 電腦 / 睇碟
MON 2: VIEWSONIC 1912W (1440 X 900) FOR 高清電視~
前置喇叭: JVC既書架喇叭 (2單完, 10吋高 朋友送既, 應該係HI-FI既喇叭, 我諗緊好唔好換QUAD前置)
中置喇叭: 鴨記街檔 (喇叭佢地自己整, 個牌好似寫住OPEL)
後置喇叭: 因為空間所限, 只係可以用細細隻, 所以都係用鴨記街檔野~
重低音: YAMAHA 8"吋有源, 喇叭向地既(形號係YST-SW015, 友誠買, $1000左右既)

因為而家都係同家人同住, 所以只係可以O向有限空間去玩私人影院, 到第時搬出去住先換過哂D靚野~

由此進入最UPDATE頁面~~
http://www.post76.com/discuss/vi ... p;extra=&page=9

(LAST UPDATE ON P.9 #84 2/25/2016 **多圖注意)
TV: LG 50PS80BR-TA
PROJECTOR: OPTIMA HD21
SCREEN: OS 90" PURE MAT II PLUS
PRE AMP: NUFORCE AVP-18
POWER AMP: KRELL SHOWCASE 5 + UPA-2
MDP: HIMEDIA HD8A
BDP: OPPO-103D
GAME CONSOLE: PS4 / PS3 / XBOX 360 / WII
F/C: PROCELLA P6
SURROUND: PROCELLA P6
SURROUND BACK: M&K LCR-750
SUB 1: SVS PC13-ULTRA
SUB 2: MK MX-250
PRESENCE: MIRAGE NANOSAT

(LAST UPDATE ON P.9 #84 11/27/2013 **多圖注意)

TV: LG 50PS80BR-TA
PROJECTOR: OPTIMA HD21
SCREEN: OS 90" PURE MAT II PLUS
PRE AMP: Nuforce AVP-18
POWER AMP: EMOTIVA XPA-5 + UPA-2
MDP: HIMEDIA HD8A
BDP: OPPO-93
GAME CONSOLE: PS3 / XBOX 360 / WII
F/C: MK SOUND LCR-750
SURROUND: JBL 8320
SURROUND: M&K LCR-750
SUB 1: SVS PC12-NSD
SUB 2: MK MX-250
PRESENCE: MIRAGE NANOSAT

D KITTY係我老細既 ^^

D KITTY係我老細既 ^^

空間所限, 中置放MON後面~

空間所限, 中置放MON後面~

XBOX好很嘈, 所以放下面~

XBOX好很嘈, 所以放下面~

諗緊中間擺唔擺多個做 6.1

諗緊中間擺唔擺多個做 6.1

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

大有大享受,細有細遷就!
最緊要有得玩!Smilies018 Smilies018 Smilies018 Smilies018

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

見到個mon個架可能向上昂, 係咪睇戲時可以唔駛遮住個中置?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 radhk 於 2008-7-24 09:46 發表
見到個mon個架可能向上昂, 係咪睇戲時可以唔駛遮住個中置?

但係如果向上昂, 會唔會畫面同主聲道, 左右聲道唔同一個水平呢, 我而家都係開大聲d隻中置黎就個空間問題.

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 JKC710 於 2008-7-24 10:52 發表

但係如果向上昂, 會唔會畫面同主聲道, 左右聲道唔同一個水平呢, 我而家都係開大聲d隻中置黎就個空間問題.

唔水平都可能係個問題. 不過遮住個中置出聲真係會好怪.

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

好多 HELLO 貓 & 公仔 ,,,,,,@@ ,,,,,
試下執一執個櫃應該可以擺到啵 , 個MON下第一格櫃 (放左手制果到)

鉑金玩家

原帖由 里奧 於 2008-7-24 12:13 發表
好多 HELLO 貓 & 公仔 ,,,,,,@@ ,,,,,
試下執一執個櫃應該可以擺到啵 , 個MON下第一格櫃 (放左手制果到)

無計啦.......老細要擺............我諗第時搬屋換42吋既電視上面都係排哂隊O向度................

我都有諗過放落下一格, 但係就好似浪費左果一格, 咁我想問下呢, 如果我將隻中置喇叭向上會唔會好D呢??

三潮玩家

原帖由 JKC710 於 2008-7-24 12:31 發表

無計啦.......老細要擺............我諗第時搬屋換42吋既電視上面都係掛哂隊O向度................

我都有諗過放落下一格, 但係就好似浪費左果一格, 咁我想問下呢, 如果我將隻中置喇叭向上會唔會好D呢?? ...

向上都係解決唔到問題, 放0係個櫃點都好d.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好形仔喎, 房都可以玩到 5.1, 不過個中置如果可以放返出黎, 我諗對白會更清楚呢.

等你既 42"新 av room呀~~~Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

原帖由 小瑟 於 2008-7-24 14:25 發表
好形仔喎, 房都可以玩到 5.1, 不過個中置如果可以放返出黎, 我諗對白會更清楚呢.

等你既 42"新 av room呀~~~Smilies018 Smilies018 Smilies018

哈哈.........我仲諗緊後面放唔放多隻做6.1添~~