設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: justin.lau

[請教] 香港而家仲有無人收 NeoGeo AES 盒帶同機?

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

呢d大帶當年過千蚊一盒,貴到離晒罩!

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

share neoge game !!!!!
cat411bee 發表於 2011-3-28 02:28 PM

果然diehand fans呀我儲到98已經頂唔到佢既價錢轉左去其他機到支持kof

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

同場加影:

Fatal Fury Real Bout 2 公式指南

Garou: Mark of the Wolves公式指南

其他部份敗家收 ...
justin.lau 發表於 2011-3-28 11:55

睇黎師兄都鐘意玩BEATMANIA

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

支Sega Virtua Stick Pro點解唔改埋3禾制/桿呢, 咁就真正街機FEEL

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

睇黎師兄都鐘意玩BEATMANIA
JKC710 發表於 2011-3-28 23:37

師兄的觀察力好強!

小弟曾經都瘋狂過幾年Beatmania 同 Beatmania IIDX, 不過以Konami 的音樂game來計, 最喜愛係Pop 'n Music 同 DDR;
以前曾擁有PNM 個arcade styel 手掣, 不過最後又係因為空間緣故私讓咗俾朋友, 好唔捨得....

星級玩家

支Sega Virtua Stick Pro點解唔改埋3禾制/桿呢, 咁就真正街機FEEL
JKC710 發表於 2011-3-28 23:45

其實本身呢支stick已經好好feel, 同埋都唔想再特別改太多嘢係佢身上;
相反, SF4時我另外買咗支Madcat Fighting Stick (Tournament Edition), 本身已經係三禾制同桿!

鉑金玩家

師兄的觀察力好強!

小弟曾經都瘋狂過幾年Beatmania 同 Beatmania IIDX, 不過以Konami 的音 ...
justin.lau 發表於 2011-3-29 09:04

最衰而家beatmania熱潮過左, 如果唔係我實訂過自制既3禾摔碟盤反黎~~
唉, 我部ps 3又玩唔到ps 2既game, 面部ps 2個光頭就已經半死, 所以果幾集既beatmania IIDX都係封左塵.......

另外想八下PNM 個arcade styel 幾多錢呢??? 以我所知DDR都有出ARCADE STYEL, 果陣有無諗住買埋呢~

回想返以前瘋狂咁玩DDR 3, 仲記得點校做SSR (STEP STEP REVOLUTION 最高難度, 入左錢響標題按, 左左左, 右右右, 左右), 果陣16, 17歲, 有幾首8隻腳既歌都可以FULL COMBO (仲記得有首叫DEAD END), 幾年前有次返大陸旅行, 見到有間機鋪咁岩有DDR 3, 跟住我仲手痕校做SSR, 點知引左班打躉既人過黎睇(因為佢地唔知有呢個MODE), 第一首玩返6隻腳都OK, 以為自己回復當年勇, 第二首揀8隻腳, 點知................雙眼睇得切, 但係雙腳唔識郁, 落閘收場, 跟手教埋班大陸機友點校SSR就走左..........

星級玩家

最衰而家beatmania熱潮過左, 如果唔係我實訂過自制既3禾摔碟盤反黎~~
唉, 我部ps 3又玩唔到ps 2既game, ...
JKC710 發表於 2011-3-29 10:51

無記錯嘅話, 個PNM arcade style controller 大約三萬日圓, 入手價約為HK$2,000左右 (後來炒至$4,000) , 手感完美;
至於 DDR 同 Beatmania IIDX arcade style controller 都有諗過入, 但真係屋企無位放而放棄咗;
PS2 我都有兩部, 一部係10000機, 第二部係50000機, 日本水機, 無改, 到而家都仲可以運作到, 算好彩...
相反, PS3 我都係近呢幾個月先入, 因為實在無乜game岩玩 (同無時間玩), 而呢幾年都主攻xbox360

DDR 我唔敢話自己好叻, 而我亦都係玩到第三集就無再繼續 (之後啲人轉去玩para para), 不過我嗰時都係咁狂入$10銀玩, 都係玩最高難度+ Double (即玩晒兩邊8個掣), 但Stealth 我就唔掂, 諗返轉到o個o的錢都真係駛唔少...

BTW, Drummania 都有焗過下, 但真係玩唔掂...

新仔玩家

hi justin.lau  , WILL YOU CONSIDE TO SALE SOME OF YOUE NEOGEO GAME?

新仔玩家

Please send e-mail to me :) koimai@gmail.com