設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: bestrecruit

[喇叭組合] 大家請小心中伏二手音響收買佬。

高級玩家

真係乜人都有~

新仔玩家

謝謝提醒

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

thanks report.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

All c hing becareful this guy.

新仔會員II

76 榮譽VIP勲章

無計, 佢算係咁. 你亦冇乜損失, 當上左一堂.

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 45# 七彩小生

very bad lesson
BESTRECRUIT

星級玩家

AA

76 榮譽忠義勲章

我喺3年前,出售部burmester 992 cdp,用咗4年,其實諗住轉下嘢玩,賣唔出都無所謂,新機31xxx,放18000,有個打嚟問嘢,d問題我已經寫晒上網,問完就收線,口音帶少許同胞,之後又打嚟問可唔可以平500,我話:唔急換機,賣到先換,否則自用,跟住佢話:咁即係要我儲多500先買到啫,咁我話:你儲夠先嚟買啦,收線,攞明收賣佬,之後有幾個電話都係問d類似嘢,無耐我close咗個post,唔夠一年,部機停產,出新版993,問舖頭話要41xxx,我更加唔放,仲好,無理由玩返轉頭架,992用到而家

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

you are very lucky

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

籬燕豈知鴻鵠志,夏蟲焉可語冬冰

cowboychan 和notingmang師兄你好,
我是一名受過極高深教育的人,絕對不會跟市井之徒對駡,所以近日受到連串誹謗也不作回覆,因為會有失我的身份,請見諒!因為我也很煩忙,每天也要費神如何去部署兵力去剿滅國際犯罪份子事宜,在各大討論寫文也是為大家好,請真心的音樂人留意kg53xx這類人。但難得你真心要求我作一回覆,我便略為交代一下吧。這kg53xx當日未到我家之時,我已經知道kg53xx是二手佬,絕對不是如大家的真心音樂人;我每天也面對國際犯罪份子,難道連鑑貌辦色也看不出kg53xx是二手佬嗎?再者,kg53xx到我家時只站在門口附近,我命kg53xx坐下沙發上試聽也不坐下,依然站在門口附近,試問一下,如果是音樂人會不選擇正確位置坐下來試單元嗎?我知道kg53xx一定不會買,所以停機迫kg53xx露出狐狸尾巴,kg53xx果然中計,把注意力集中在刮花和大幅壓價,我也很禮貌地指出kg53xx這種行為違反誠諾,出爾反爾,是不合道義的。kg53xx反說是交朋友,公道已在各討論區闡明,無用多說。亦幸有正義之仕如 MML, pppong, 巨巨人殖裝, avmark, facewood等師兄發聲,把正義伸張,更把kg53xx其他事道出,真是萬分感激!更有其他師兄也擔心我的安危,如奸人堅, 大白兔, BlueAngel, danny-love, kwongsiu, kwongsiu, Kelvinzy, 巨巨人殖裝等各師兄,其實我也有擔心過,所以在搬新屋前拍賣,免得到新屋試音時,我入伙新屋時成千呎,還有花園,涼亭,鯉魚池,家對足球場和公園等,我就真係擔心被打劫了。幸好,今天有真心的音樂人帶同伴侶到訪,還帶了自已CD試音,我再送多十幾首共同鑑賞,陶醉在DALI 之最高級別IKON 7之中,還仔細看過刮花痕,根本不嚴重,微不足道。真心的音樂人才道出今天收到kg53xx致電,命他不要到訪,音質不可同日而語,而且損毀嚴重,KG53XX還說甚麼願意双倍價錢,免費車接送、等字句。各大師兄,這是否君子所為?吃不着的葡萄是酸的?不,看來我真是影響了KG53xx的微薄生意了,當局表示無奈,遺憾,與及相當關注,亦都相信這是個別事件,亦不會就個別事作出評論,自己定奪。我命真心的音樂人回去考慮一下,因為星期五有準買家願意用真購價購買,真心的音樂人二話不說,即時把拍賣完結,付現金,再即時包完裝盒,即時要搬回老遠的家欣賞,這些便是真心的音樂人了。真心的音樂人着眼在音樂上;二手佬着眼在壓價淘利上,回看詩文:籬燕豈知鴻鵠志,夏蟲焉可語冬冰。看來DALI 之最高級別IKON 7確實是真金不怕洪爐火,假的真不了,真的假不了啊
大家再看看kg53xx的文筆吧!(節錄至本台我賣的post中)
Ching, (17/3/11)

真的假不了,假的真不了
你講嘢老實D好喎, 不要扭曲事實,你對喇叭明明崩咗,就話只係搬運時刮花咗,仲話吾講都睇吾到...咁我都算啦!你夠膽就影張相出嚟俾大家睇吓囉.... 我試聽一首鄧麗君嘅歌,我要求你開大聲少少再聽一次,但你話要買咗先至可以慢慢試。老實講我只聽一首就要我決定買,我考慮到你吾敢俾我試....加埋崩咗隻角,本來講好$7000咁我減你$500即$6500咁就話我係狐狸呀??,但你話行規聽咗一首歌就要買架勒! 你簡直係黑店落閘放狗啦...嚇鬼呀??各位有興趣想買嘅朋友請約埋我一齊出黎再去試聲囉...睇吓邊果係狐狸囉!

Bestrecuixxx (21/3/11)

祝你星期二賣得出....你果對所謂寶貝喎!
點解今日$6500都約Ching上去試,駛吾駛咁急呀??,吾通你驚穿褒呀....你吾係話留番比自己幔幔褒嘅咩??
邊位Ching如果你聽一首歌就磅水請call我65953188,証明我走寶,我幫你做埋運輸送到府上....仲贊助你$5xx又如何,俾我恨吓都好。

早抖啦!!

你條x腸 (21/3/11)

我睇你條粉腸都吾夠膽在review33亂吠...我幫你手將你作嘅{屎坑古仔}貼埋出黎...讓各位Ching欣賞一下;

來源3-17日香港討論區及各大音響網站
大家請小心中伏這條kg53XX二手音響收買佬。 …在33台出現,買賣小心!

粉腸明明係你件貨有問題,我先至吾買...而家你就發爛渣,夠膽你就明天約齊班ching放落任何一間二手寄賣店寄賣,如果跟你響33描述一模一樣,寄賣店接受果處{只係花}吾係崩...話微不足道吾講都吾發覺,我即俾雙倍價錢即$14,000買咗佢,否則你自己即場打爆對喇叭...以後吾好再抹黑我kg5306

我在review33認識不少喜歡音響朋友,他們來自不同行業,擁有不同學歷,有著同一樣的愛嗜,鍾意聽音樂,進求完美的音樂。外表再美都只不過是軀殼一個,人的外表吾係咁重要...管他是的士佬,泥工佬,街市佬,衣衫爛鈕又如何???有些師兄目不識丁,說話粗魯但他們有著一顆善良的心,不會像你那般扭曲是非,顛倒黑白,引來那些不知就裡的張三李四...盲從附和。
講到底,都只不過係一宗幾仟蚊的買賣,怪只怪你用低價招來手法吸人,其實你件貨賣吾出就當大家沒緣份囉!!閒事一宗,你又何須歇斯底里地作人身攻擊呢!
施主:人貴自知,回頭是岸吧...!
BESTRECRUIT

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝CHING寶貴經歷!!!! 咁都得