設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 嚟個一皇三后 (JBL Synthesis S400後級X2) 同(PARASOUND HCA-2003後級)

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

為咗想部YAHAMA 3900..試試一皇三后嘅滋味
係呢幾個月我就不斷為佢,四處搜尋美女(後級) 由於銀兩有限 ,只好從二手網上搜尋美女(後級)
好好彩..而第一位揾到嘅美女就係PARASOUND A23...{125WX2}加咗佢嚟推前置,俾我感覺前置低音更結實,連帶中置效果都出咗少少,見效果有改善 當然唔好俾佢停啦.....不時睇實個二手網
過咗1個月後又有1位心儀嘅對象出現啦..今次嘅靚女就係PARASOUND HCA-2003...{200WX3} 有200W力水咁爽,當然用佢嚟推1對前置同中置啦PARASOUND A23就用嚟推後置,而後中置就依舊交返俾YAHAMA 3900嚟推  
今次改善真不少 ,PARASOUND HCA-2003力量真大,將我前面3隻喇叭推到貼貼服服 今次感覺中置人聲非常厚潤..充滿質感 整體分柝力大大提聲,皆因YAHAMA 3900做少好多嘢...安心處理音效 最後剩下後中置,更係想入多部PARASOUND A23嚟玩下啦,等極都無二手,問過新貨又要接近$8000大元,本來想買新,但要訂貨,又要等成個月 在苦等期間,二手網上突然殺出位美女 .....呢位美女就係JBL Synthesis S400...{200WX2}睇到相見佢咁索...我於是多口問吓賣家有無兩部,我想用嚟起雙飛 ..點知佢話我就係用緊兩部嚟玩Bi-Amp,當然...我梗曬佢冷 .....同佢要晒兩部啦重要係黑色機身 合晒我
最後將PARASOUND HCA-2003...{200WX3}推前置及中置......JBL Synthesis S400...{200WX2}推後置.....JBL Synthesis S400...{200WX2}推後中置
3部後級及2隻超低音全部直插牆身取電,其餘經SINE 60A電源處理器....取電
現在7聲道用晒200W嚟推,整體分別,有多方面提升..弱音/分柝力/人聲/質感/密度..連帶超低音嘅聲底都厚埋 之後將部金色嘅PARASOUND A23放咗俾個老友
為咗想部YAHAMA 3900..試試一皇三后嘅滋味,之前都特登再拖多3組獨立電,現在合共4組16A獨立電,又要買多兩條青蛇俾佢地補吓身...我就銀包乾硬化 又要重新位駁過晒...真係出錢又出力我覺得自己重有心過啲東華三院嘅總理  
另我特登除咗3位美女嘅衫,影底咗啲相俾大家一齊欣賞...第1位靚女好斯文有帶罩,而另外兩位靚女好開放無帶罩..
                                                      最後要多謝大家賞面
2.PARASOUND HCA-2003.JPG
3.PARASOUND HCA-2003.JPG
4.PARASOUND HCA-2003.JPG
5.PARASOUND HCA-2003.JPG
6.PARASOUND HCA-2003.JPG
9.JBL Synthesis S400.JPG
10.JBL Synthesis S400.JPG
11.JBL Synthesis S400佢地隻牛無帶罩.JPG
12.JBL Synthesis S400.JPG
13.JBL Synthesis S400.JPG
14.JBL Synthesis S400.JPG
15.JBL Synthesis S400.JPG
16.JBL Synthesis S400.JPG
17.JBL Synthesis S400.JPG
18.JBL Synthesis S400.JPG
32. 4組16A獨立電.JPG
33. 4組16A獨立電.JPG
34. 4組16A獨立電.JPG
35. 4組16A獨立電.JPG
36. 4組16A獨立電.JPG
37. 4組16A獨立電.JPG
38. 4組16A獨立電.JPG
39. 4組16A獨立電.JPG
40. 4組16A獨立電.JPG
41. 4組16A獨立電.JPG
42. 4組16A獨立電.JPG
43.  4組16A獨立電.JPG
44.  4組16A獨立電.JPG

評分

參與人數 43威望 +281 金錢 +10 收起 理由
hh12 + 10 正!
emuho888 + 3
syeah + 5
kk2817 + 5
kalok6 + 8 擺明屈分
小瑟 + 10
tanglapyan + 5
kwchow08 + 10
HP2210 + 10
williamkfc + 5
yjfnog + 5 好正
hy358 + 10
yoes + 8
臭鼬鼠 + 5
ck3 + 1
Vader + 1 又有新野玩!
tommychan1021 + 5
wailam + 3 好勁
girbaud + 5
Ep-71 + 3 showroom

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真係步步高....

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 2# adamkong
多謝adamkong兄
今次應該可收手...暫時唔再買嘢住

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 3# fuman0123

唔再出手  

3萬

鉑金玩家

回復 4# adamkong

莫水兼缺水...對於出生清貧的我

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

後級皇

星級玩家

回復 5# fuman0123

玩咁多女 係要比好多錢架喇

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

唔加爆你分都唔得........

你套機真係好正.....

52W400,HW30ES
OS80電,Oppo93,CXA5100,CDS2000
M6pre,Sunfire 7201x2,HRS12,JLF112
CM8,CMC2S2,DS3,686S2,

星級玩家

HI FI 都唔好玩嘅*-*但又成曰買 ...

好恨勁呀...........................
小心7.6級地震呀
我的童年回憶
我對HI FI 無興趣>;<
*-*但又成曰買  ...

3萬

鉑金玩家

回復 6# chhanthony

anthony師兄...後級皇唔係我,8部kenny兄先係
    我8部就無本事...3部己是極限