設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] Bulletstorm 綜合評分(繼續更新/9樓更新爆機小評)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

[YoutubeHD]Bu61HJCcXfA[/YoutubeHD]

今年可以話係EA井噴嘅一年,由EPIC開發嘅首款戰略殺人遊戲Bulletstorm昨日已經正式推出。而首批綜合評分亦陸續放出。

*相關評分及綜合評語只供參考
綜合評分(暫時40個)
Games Radar (in-house) 10/10
Strategy Informer 9.5/10
GameSpy 4.5/5
Game Informer 9.3/10
Computer and Video Games 9.1/10
Joystiq 9/10
Eurogamer Italy 9/10
Official Xbox Magazine UK 9/10
VideoGamer 9/10
GamePro 9/10
Destructoid 9/10
Eurogamer 9/10
Planet Xbox 360 8.8/10
SpazioGames 8.8/10
GameTrailers 8.6/10
Cheat Code Central 8.6/10
TeamXbox 8.5/10
ActionTrip 8.5/10
Everyeye.it 8.5/10
3DJuegos 8.4/10
Gamers.at 8.4/10
Machinima 8/10
Guardian 8/10
Digital Chumps 8/10
Gamer.nl 8/10
Official Xbox Magazine 8/10
Giant Bomb 8/10
GameSpot 8/10
Total Video Games 8/10
Metro GameCentral 8/10
Gameblog.fr 8/10
The Escapist 8/10
Telegraph 8/10
IGN 8/10
Game Revolution 7.5/10
GameZone 7.5/10
Wired 7/10
1UP B-
Video Game Talk 7/10
BigPond GameArena 6/10

綜合評語
優點
1. 劇情意外地出色。
2. 遊戲系統﹑打擊感等都讓人欲罷不能。
3. 畫面充分發揮UE3的威力。特別在戶外環境下。
4. 殺人得分系統非常有研究價值,而且會不斷鼓勵玩家以個人風格射擊敵人不同部位及選擇敵人的死亡方式
5. 武器設計及動作,包括能源皮帶及dash動作皆極為帥氣。
6. 管弦樂配音及極情配音為遊戲增添色彩。

缺點
1. 本作故事流程太短,大約5~6小時就可以通關。
2. (包括多人部份)~echo模式及不上故事模式的刺激,而anarchy模式則重覆性過高。
3. 本作充滿粗口及幽默,但有關言語實在太濫。Xbox 360 8.8/10

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日終於買左呢隻Bulletstorm返黎~即刻開黎玩左陣~打到Act1第2節~先講畫面先~雖然我又唔覺得畫面好似綜合評語果度講到咁神~因為單論人物貼圖~應該係我玩過咁多美系UE3遊戲入面最差的~但我都同意本作嘅戶外遠景係現時採用全色光影下嘅UE3之中最好嘅~不過畫面都係次要~gameplay方面~基本上就係一個爽字~無論玩家用皮鞭拉敵人過黎或者係踢擊敵人~敵人都會出現慢動作,係呢個時候玩家就可以挑選敵人嘅任何位置進行射擊,本人專門打上頭同下頭~分數亦唔少~玩家亦可以趁敵人慢鏡嘅時候將佢地踢去d死位~例如仙人長呢d總知有刺嘅野上面~咁敵人就會可以死得好好睇睇~而更重要嘅係~遊戲中嘅敵人看似係渣~但事實上並唔弱~呢點除左有挑戰性之外~當你捉到佢地把柄之後~射爆佢地果下就真係連粗口都會講埋~~遊戲嘅skill points並非單純計分~仲可以對主角嘅技能及武器進行升級﹑買指彈等等~最低死嘅係佢會好似成就咁樣教你點樣殺人可以令高分~達成條件好多~我睇未必爆一次機可以試哂~但耐玩度應該比VANQUISH要高~至於故事,暫時都仲係知好少~女主角都未出~但就咁睇落都ok~講一班士兵因為一個低B將軍而誤殺無數平民~繼而展開一段幽默﹑血腥又刺激嘅復仇旅程。

大至上Bulletstorm都係一款唔錯兼變態嘅發泄系遊戲~如果你最近工作壓力比較大的話不妨可以考慮買呢隻遊戲玩下~當然GEOW3嘅BETA亦都係一個因素~但遊戲本身的確係唔錯嘅~

P.S~由於本作步行速度比較快~遊戲節奏亦唔慢~所以患有FPS綜合症嘅朋友要小心了~

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
DVD迷 + 5

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

o的分好高喎!我都好想快o的買返去玩丫!快o的返到香港就好咯~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

"如果你最近工作壓力比較大的話不妨可以考慮買呢隻遊戲玩下"

我日日都解決唔到, 所以日日都要開機打.
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

星級玩家

師兄, 有無GEOW3 beta 評語丫?

黃金玩家

師兄, 有無GEOW3 beta 評語丫?
justin.lau 發表於 2011-2-23 23:28

BETA未開放啊~過幾日MS發表會應該會有時間表~

黃金玩家

"如果你最近工作壓力比較大的話不妨可以考慮買呢隻遊戲玩下"

我日日都解決唔到, 所以日日都要開機打. ...
kefana 發表於 2011-2-23 22:54

可以試下一路叫住BOSS個名一路打~應該會有效d~

星級玩家

回復 6# @肥狗仔@

咁都好啲, 謝謝!

黃金玩家

今日爆左機~首先要講嘅係呢隻game應該係我玩過咁多隻FPS中最爽嘅一隻~雖然遊戲仍然係一個殺字~但本作增添好多戰略及研究嘅元素~例如最基本嘅踢擊及能源皮帶,再配合敵人嘅變態死法及計分~遊戲到處都會出現令玩家尖叫嘅地方~~至於畫面~係戰爭機器3推出之前~本作嘅畫面應該係UE3遊戲入面發揮得最好嘅一款(自己體驗下啦)~但人物貼圖正如之前所講實在一般~成隻game總共7章~5~6個鐘可以爆機~但唔同嘅遊戲模式(包括多人遊戲)加上遊戲嘅研究價值及爽快度~本作應該會令玩家係一段時間入面對其他FPS失去興趣~就算冇GEOW3嘅BETA本作亦絕對買得過(無論係一手定二手)~

整體評分 : 8.3/10
故事 : 7.8/10 (老土復仇故事﹑但劇情尚算配合到遊戲流程﹑結尾留有伏筆)
遊戲性 : 8.5/10 (戰略殺人+爽快+計分)
畫面 : 9.2/10 (唔計人物貼圖~應該係最好嘅UE3畫面)
音效 : 8/10 (中規中舉)
耐玩性 : 8/10 (遊戲收集元素唔多~但單人遊戲嘅遊戲性仍然可以令你玩上好多次~當然仲有其他例如計時模式等等)