設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 里奧

我的小小打機房~

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 里奧 於 2008-6-24 22:50 發表
其實好多機友都係咁 , 我呢d好普通 .... 比起其他師兄大大 , 我呢d唔見得人ka ~
同埋唔想嘈到父母睇電視 , 所以要響房玩 ~

真乖仔, 唔想嘈到老豆老母. 抵讚!!!Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

專業玩家

ヽ(`Д´)ノ
Rice rice riceヽ(`Д´)ノ

進階玩家

原帖由 里奧 於 2008-6-24 22:00 發表
我之前用開清華拖板點知唔夠插位用 , 係小瑟介紹我呢隻的 ~
我又無研究過佢有幾大功效 , 都係玩下D平平地既就OK ~

咁唔知幾銀呢:D

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

中SIZE $7XX- , 大$9XX-

進階玩家

請問套1005.2得唔得呢? Smilies010 聽歌和睇戲表現如何? 我都想買番套

進階玩家

very nice roomSmilies005

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

幾十呎房仔一定夠用 , 隻中置D聲幾突出 , 睇戲會好過聽歌DD , 質數黎講四千幾蚊咁樣已經收貨 .   

原帖由 vrunrun 於 2008-9-13 18:54 發表
請問套1005.2得唔得呢? Smilies010 聽歌和睇戲表現如何? 我都想買番套

銀級玩家

係呀 , 又可以拎過晒d碟黎試過 ~ XDDD
部AMP太多野SET , 晚晚要睇說明書玩 ......

E家好正...有新AMP.. 有新寶寶
matta722 發表於 2009-7-22 02:20
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章

TV : SONY KLV-40X300A
AMP : ONKYO TX-SR705 --> PIONEER SC-LX71
CONSOLE : XBOX 360 + HD DVD
BLU-RAY PLAYER : PLAYSTATION 3 ---> Panasonic BD30
喇叭 : KEF 1005.2 -----> MICROPOD SE
拾仔 : Velodyne SPL- ...
里奧 發表於 2008-6-24 21:40

里奧兄, 由Onkyo 705 -> Pioneer 71,
可否分享下感覺有乜唔同

銀級玩家

ONKYO 705 比較平均 , 可以叫係中性之選 , 果個機價黎講係抵玩 (連HIVI都有推介過). 此終個級數同 71比係唔公平 . 反觀71 佢最突出係高音去得好盡 , 聲底我覺佢冷冷的 (偏薄) , 不過能量感好強 , 基本上佢係填滿左個空間 , 令到你置身音場內整整包圍住你.(呢D唔知係咪叫臨場感 , 真係有D置身當中咁 .)  加上佢個MCACC真係好掂 , 出黎個效果真係高安記幾班 . 唔駛擔心地方三尖八角 , 總之佢會幫你補正好 , 比個最佳音場你 .(當然自己口味要再細調一下 , 但基本佢已經交足8-9成貨比你.)

里奧兄, 由Onkyo 705 -> Pioneer 71,
可否分享下感覺有乜唔同
ikkjr 發表於 2009-7-22 09:33
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7