設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小龍

[討論] 千勣....大有可能冇做嘢

高級玩家

唉...各位師兄...無法啦...個d 係"商人", 佢地點知咩係畫汁, 佢地淨係知有無錢賺 !!!

對佢地來講, 賣blu-ray, 同賣魚旦都係一樣......只係一門生意!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

監獄風雲1,2好似落雪咁
giralda 發表於 2011-2-22 14:57

Fortune Star出果批remaster DVD都已經係
喋血系列,發哥風雲系列
感覺上只係執走左菲林花痕
微粒粗過暗瘡
睇返當年俾人媽到上天花板套英雄本色系列
淨係講微粒同noise,同原祖VCD版幾近冇分別
有時真係懷疑 究竟係FS唔爭氣 定係D菲林日久失修

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

算吧啦,其實咁舊的港產片儲DVD都可以啦,何必咁執著要儲BD,咁追新格式真係無止境,過多幾年出個super BD,又要從新儲多次?

在商言商係好合理,香港發行商只求有少少錢賺或者唔駛蝕,如果落重本用埋個(心)去執靚佢就包蝕咁滯,都好淒涼.....

如果唔出BD又怕班患上追新格式強迫症患者唔開心,唉,都好難做的.......

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

根本志在掠水....{:4_60:}
發行/片主只係攞左版權地老翻, 見BD市場開始起, 就將DVD照般去BD, 甘宜家又可以由$39 DVD 變做~$130 BD!!
質素話之你...

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

難得出Blu-ray,好心佢俾多D誠意整靚佢,賣貴少少都唔係問題

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

基本上....外國片種例如Fox, U記,Warner, Disney,Sony....等等   

轉左BD制式....無論幾舊嘅片...舉例 Sound of music, The Wizard of Oz ,DVD同BD有明顯分別.

唯一解釋就係菲林儲存問題, 同加上對電影熱誠

禁止發言

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

基本上....外國片種例如Fox, U記,Warner, Disney,Sony....等等   

轉左BD制式....無論幾舊嘅片...舉例 Sou ...
小龍 發表於 2011-2-23 16:54

香港代埋就係欠缺咗呢樣嘢,既然買得版權,點解唔做多少少,嘥哂D戲

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

鬼佬都甘優待我地D港產片.....身為中國人又如何呢....我地有龐大嘅中國大陸市場....唔差得去邊...係唔係 ...
小龍 發表於 2011-2-22 15:44

大陸市場黎講,只要有一成人肯買,那怕賣$50,都已經可以賺死佢!
Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

大陸市場黎講,只要有一成人肯買,那怕賣$50,都已經可以賺死佢!
kennethc2k 發表於 2011-2-23 20:16

一成?我諗1%都唔知有冇...