設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: prince80

[請教] xtz喇叭

進階玩家

別人笑我太瘋顫 我笑他人看不穿 ...

30周年嗰個型號唔係底 Quartet 一級嘅咩?
avlam 發表於 2011-2-22 22:14

甘我又吾G WO...我都無買到30年..只係鐘意炸
別人笑我太瘋顫 我笑他人看不穿[url][/url]

進階玩家

我pm吾到你..你可以自己網上搵
你上去聽下..我講幾多都無用~
samul 發表於 2011-2-22 23:29

26 係書架喇叭,,我有座地痲..所以個次無睇38...

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

26 係書架喇叭,,我有座地痲..所以個次無睇38...
cb01 發表於 2011-2-23 10:41

咁你對26係攞嚟剩聽歌, 定攞嚟做sorround呀??

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

其實我現在用緊CAMBRIDGE 340A接駁NHT CLASSIC 2, 效果一向唔錯, 但最近睇過AMP & SPEAKER 既數據, 發覺NHT CLASSIC 2係125W, 而340A只有50W, 想問如果換過一部125W以上既AMP, 出嚟既效果會唔會更好呢??

我想加多一套5.1在家, 買一部有PRE OUT既AV AMP, 再駁落去部340a度, 影音分家咁, 如果影音分家, 我係唔係應該買部著重睇戲多D既DENON AV AMP去睇戲, 而如果想再提高聽歌既質數, 請問有乜野INT. AMP(有av bypass)可以介紹吓呢??  最好有125W以上.

同埋我想問如果做5.1, nht既classic 2係唔係已經足夠做前罝呢?  還是99.26/99.36/99.38也會比CLASSIC2好得多呢?? 因為我仲未考慮買乜野後置同中置, 如果NHT唔夠好我或者會變它做後置...  

我見網上D人話MARANTZ既AV AMP聽歌都唔錯, 例如SR6005 / SR7005, 用呢兩部既話係唔係都不及影音分家咁好呢??

進階玩家

咁你對26係攞嚟剩聽歌, 定攞嚟做sorround呀??
prince80 發表於 2011-2-23 13:22

我做環迴...前置後置....

進階玩家

其實我現在用緊CAMBRIDGE 340A接駁NHT CLASSIC 2, 效果一向唔錯, 但最近睇過AMP & SPEAKER 既數據, 發覺NHT ...
prince80 發表於 2011-2-23 14:31

你問下板管"鐡心心"..距應該會知

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

你問下板管"鐡心心"..距應該會知
cb01 發表於 2011-2-23 16:45

唔該晒你咁幫手!!