設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

終於到我出新玩具勒, 又係"超龍傳"啦!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我來來去去都係玩龍珠就係人都知架勒, 咁唔洗多講, 今次又係龍珠新既超龍傳啦, 呢次既主角就係呢三個勒, 未變撒亞人既比達, 同埋悟空同比達合體左既格比達, 仲有就係劇場版只係出過一次既布羅利, 呢三個公仔只有比達同格比達係我既:lol, 而布羅利就係我同事既, 之前因為布羅利街價炒到成$100蚊Smilies015Smilies015, 佢冇買到, 果日佢又行街, 終於比佢見到 $90蚊, 即時入手, 囉左返公司, 仲一路都放係我位, 話比我影相之後比大家睇, 佢咁有心, 我當然要交足功課啦. ;P;P;P

其實上次超龍傳出左斯路完全體之後, 我都買左架, 仲囉埋我同事既所有超龍傳(依家計一計, 差唔多出過既超龍傳我同佢夾埋都齊哂!!Smilies011Smilies011)一次過影過一次相架, 不過好可惜, 上次D相唔小心洗左.....比唔到大家睇, 不過算啦, 過左去就唔好再提勒, 廢話小講, 依家去片先啦!!!Smilies012Smilies012Smilies012
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

先講比達先(冇計, 對佢一定係偏心講佢先架勒!!!:P), 其實就同上次果個撒亞人既比達差唔多, 手交位都係好出, 唔好睇:$, 不過腳爭位就明顯改進左, 唔冇咁易飛出黎Smilies018Smilies018, 我係比達迷, 唔洗講野就一定買架啦, 呢個平平地 $69蚊, 保持到一貫水準, 不過就等於了無驚喜!!!:hug::hug::hug:
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

之後就到格比達勒, 好老實講, 自從上次悟空做得超差, 超樣衰之後, 我對呢個格比達都可以話係完全冇期望Smilies003Smilies003Smilies003, 買佢係因為見到其他網站有人買左而個樣都唔太衰, 同埋我始終都想整個有悟空既樣既超龍系收藏下, 所以就買左呢個勒.:lol:lol

點知, 出到黎雖然隻腳係幾難擺位(我整左成5分鐘都整唔到靚既~~~Smilies003Smilies003)不過擺好左之後, 又真係幾ok喎, 起碼好扎實, 唔易跌, 唔似上次果個, 擺極都想跌想跌咁Smilies001Smilies001, 不過呢個又係要就佢出波呢個招式, 所以又係用左"分肩"呢個設計, 另到佢可以出到龜波氣功, 雖然我唔鐘意呢個設計, 不過又真係唔咁樣整就出唔到波, 冇計啦!!!!Smilies004Smilies004Smilies004 照樣地, 隻手係擺位期間又飛左出黎, 不過好在今次比較上冇咁鬆, 所以都係可以接受既!!! ;P;P;P

又係 $69蚊入手價, 呢隻反而另我有小小驚喜, 因為擺左個出波勢之後, 的確係幾型!!!Smilies018Smilies018Smilies018

Post76玩樂網.

5萬

總版管

最後就到布羅利勒, 在我心目中, 呢個角色一D都唔真實, 對我來講除左TV版既龍珠之外, 其他既我都只係當外傳, 好假既, 非正規既, 而呢個"菠蘿蓮"(我見網上D人係咁叫佢~~:lol:lol:lol:lol), 就正正係呢D我覺得非正規既角色, 不過唔知點解, 呢隻反而好搶手, 市面上唔多見有不特止, 仲要炒到成 $100蚊以上.Smilies015Smilies015Smilies015Smilies015

不過話說回來, 角色雖然唔討好, 不過係呢個公仔既設計上就同之前既超龍傳有著幾唔錯既改良, 就好似係手交位咁, 佢放棄左之前既"可郁動式"既手交位, 雖然可以郁既角度冇之前咁多, 不過就實淨好多, 唔會好似上次既魔童咁, 雖然角度可以轉好大, 但係擺出黎既姿勢就超假, 唔好睇.........Smilies013Smilies013Smilies013Smilies013但可能係就返個角色既必殺技而作出唔同既設計都唔定, 但點都好, 呢個布羅利既手同腳都實淨好多, 同埋真係好大舊, 可能真係大件夾抵食既關係, 所以就賣貴左小小, 炒高左小小呢~~~Smilies002Smilies002Smilies002

加左呢個POST既內容入玩樂BLOG!!!:lol
http://www.post76.com/modules/news/article.php?storyid=150

Post76玩樂網.

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

芝麻街比達...

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

Smilies004 入得好丫!!!!!
我之前都有考慮入唔入比達好~
但我又覺得超西比型仔d~
結果都無入~~
我都覺得隻格比達幾扎實~
但我又無出現飛手既情況~Smilies010
俾我既印象幾好^^
至於布羅利
我覺得佢面相唔錯~
但d人話佢似杜拉~
我都覺得幾似~
對斯路l個時變超越超級撤亞人個樣~;P

5萬

總版管

虎兄你都有入格古達呀??? 呢隻真係好過之前既恪空上千陪......之前果隻悟空個樣好削呀~~~Smilies005 Smilies005 Smilies005

Post76玩樂網.

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

有丫~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
個隻悟空個樣呆過入棺材~~Smilies003

5萬

總版管

係喎, 哈哈, 老人痴呆呀, 我都唔記得左我係睇左你個 post先至去買既添, sorry sorry!!!!:lol :lol :lol :lol

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

無見大家幾日...你哋都買咗唔少野玩播!:lol
我今日買咗 pg版 rx-78-2 會場限定版了...Smilies005 Smilies005
不過...好可惜...無放圖片?Smilies003 :'(

小瑟哥,你啲龍珠好勁,獎你一粒精精啦!Smilies018 Smilies018
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140