設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chanwt

[討論] 新胆機 回鋪頭換胆經驗 及請教

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一間又係咁, 兩間又係咁!
咁睇黎!  e D 錢都係要俾鬼佬 ga la! (上網定)

因為無打算買d 千千聲1隻既膽, 上網格下價, 都唔會多得去邊!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一間又係咁, 兩間又係咁!
咁睇黎!  e D 錢都係要俾鬼佬 ga la! (上網定)

因為無打算買d 千千聲1隻既膽, 上網格下價, 都唔會多得去邊!
起馬人地明碼實價,願者落單! 唔會一時又"軍用級", 一時又"電腦配對"
玩死我e d  新仔!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Patkwok hing,

我又無問到佢咁仔細。見到佢開$1900 quard match真係走都走唔切

Are u refer to Gold Lion KT77?? From "tubedepot" http://www.tubedepot.com/gl-kt77.html, it is tagged as US$99.95 /pair
so, if double + P&P + matched quad charge - 可能都只係貴少少!

如有誤會就唔好意思! 請指教!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

1900好貴呵,  不如找D經濟D試試
德8 地下都有 好好人
whung 發表於 2011-2-14 13:39

我試過有地方開$1400 quad match,呢間就真係平價囉。

黃金玩家

Patkwok hing,

Are u refer to Gold Lion KT77?? From "tubedepot" , it is tagged as US$99.95 /pair
s ...
chanwt 發表於 2011-2-14 13:57

tubedepot既價其實都係貴架。
有人機行開周圍格下價啦。 一係就ebay啦,不過要小心買呀。

講真跟機膽你都唔好望會有好好既野俾你,只要唔係太衰聲就okay.

大家都俾心機儲錢買膽啦。你部機要咩膽架?

我宜家用緊部el34pp

EL34 四支
6922 1支
12AT7 兩支
5AR4 一支

全部跟機膽俾我玩一個月之後換曬。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Mine is a Audio Space Mini II SE
which uses
EL34 x 4 nos.
6n8P x 2
6n9p x 1
Not quite sure, both the 6n8p and 6n9p, are they being called "NOS" , New old stock, does it mean they are not being made anymore?? So, will it affect their price?
it also seems there are compatible tube can be used for replacement , do you know?

黃金玩家

Mine is a Audio Space Mini II SE
which uses
EL34 x 4 nos.
6n8P x 2
6n9p x 1
Not quite sure, both the ...
chanwt 發表於 2011-2-14 14:30

6n8p同6n9p應該係大陸既叫法

6n8p = 6SN7
6n9p = 6SL7

NOS 係 New Old Stock,指係以前做落既管係貨倉宜又未俾人用過既。

el34都大把好野好換,1quad過萬既nos 哈哈哈

星級玩家

曙光二手6n8pJ

http://item.taobao.com/item.htm?id=8719743108

So terrible!

黃金玩家

曙光二手6n8pJ

So terrible!
foodcourt 發表於 2011-2-14 14:53

曙光膽用黎煲下對牛囉

黃金玩家