設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 旗艦真係旗艦,終於真正感受到藍光世界!

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

原本今朝陪我老表諗住去威記開倉,睇下有咩平貨執,我.........當然無野睇岩啦,因為我都無諗過入野,佢就想睇下有咩CD盤抵玩,眼見CB 650C陳列都要$3900,行左半個鐘,佢終於買左條QED REFERENCE 3M既SUB CABLE, 平過上網訂,個到賣$$() ,
好衰唔衰,比佢勾番起我條引,咁我就介紹佢不如入隻菲記9500試下啦,加上兩聲道聽歌佢係用環牛,呢度D CHING又大你推介,不過心諗應該都無貨,當日想買個時都已經係十二月尾,一月頭既事,如是者試下問下啦,去到馮宅,個SALES幫我CHECK,無貨........
之後再去百記,佢又幫我CHECK..........結果就當然又係無貨啦,不過我就見到有部陣列機係度,我問佢賣唔賣,佢話透明既係DISPLAY ONLY,NOT FOR SALE,點知佢再幫我CHECK多次個倉,居然有部PACK左箱既陣列機係度,當然叫佢拎左黎望下咩境況啦,望完前望完後,再360度睇下有無咩損傷,部機居然接近99%新,鏡面無花不得止,後面既鍍金端子都無咩明顯既用過痕跡,個SALES大佬話,部機拎出黎DISPLAY無耐就被透明個部DISPLAY機取代左,所以勁新淨,加上有一年原廠保養,扣埋HSBC CREDIT CARD 最紅星期五(91折)既價之後,部機錢仲唔使$2000蚊添,試左機之後即比錢!
返到屋企,玩左幾隻BD,用番原裝CABLE(因為係8字頭,用唔番原用團購個條),試一試係咪真係講到咁掂...........真係等唔切要出一出包膠,先講外型,超令仔,輕觸式鏡面板,讀碟好爽超快,睇多次JANICE 個 CONCERT,嘩..............隻BD既畫面幾時變番1080P架?滑左又清左既?音響咁迫真既?好似企係面前咁,聽得更多細緻位,個SUB-WOOFER比之前更加有力,攪咩呀?

之後再試下JOEY PERFECT TEN , 楊千嬅既CONCERT,畫面好立體,音效真係比之前既好好多,好有現場感,之後試埋CD ,播隻陳潔麗黎聽,好甜好清脆,不過暫時覺得同舊有既51FD分別唔大,我諗要聽多幾次先可以作實!

戲就暫時未可以試,因為太夜,唔爆得,不過如果大家有JANICE個隻CONCERT,不訪拎去有9500既朋友屋企試下,因為一眼就看得出分別!
明明陪人去睇CDP,點知變左自己入多部BDP,真係無事出街少破財,股票又日日跌,好彩有D利是錢幫補下,又無女朋友要照顧,如果唔係食樹皮都唔掂,半年唔夠入完SUB仔又到BDP,POST76都係少上為妙!

P.S 小分之前用緊PINONEER 51FD

評分

參與人數 4威望 +8 收起 理由
williamkfc + 2
audia + 1
fuman0123 + 3
chhanthony + 2

查看全部評分

INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA

新仔玩家

我係新手,不過係咪真係禁大分別呀?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

兩差嘢超抵!

專業玩家

有冇貢抵呀......唔使兩K.......
師兄新年執順野丫 , 恭喜恭喜

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

旗艦真係旗艦,終於真正感受到藍光世界!

其實重點係部機減價後嘅cp值非常高,我見好多Ching買咗後都大讚特讚,如果照舊價5k幾賣,就不如考慮oppo嘞,不過2k幾價位嚟講真係無敵。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我係新手,不過係咪真係禁大分別呀?
kk0070 發表於 2011-2-12 06:25

咁就要睇下同邊部機比較.......好似我用開ps3.....如果轉用呢部就真係會好大分別........
對畫面有要求但又唔想擺太多錢落去既話.....勸你都係唔好蒲呢度太多啦......

專業玩家

Philips ? goodluck.......

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

吓,呢部叫旗艦,咁 UD9004、UD8004、LX91 果d叫咩...

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wrxgc8

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

吓,呢部叫旗艦,咁 UD9004、UD8004、LX91 果d叫咩...
MC485 發表於 12/2/2011 09:15

每一個品牌都有旗艦作嘛.