設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: rchan0901

[AV擴音機] 2067定LX73 (終於買左73啦)

高級玩家

咁多位CHING,今日終於獲得老細批準換AMP,晚上帶了她到友誠阿X到睇AMP,AB TEST試了LX73同3067,假設無特 ...
rchan0901 發表於 2011-2-23 00:28

師兄我同你個case 好似2067同73唔知點簡, 又係去左阿x到試左AB test,發覺2067 出黎個效果唔係咁好, 覺得都係setting 問題.
最後上左通利showroom 再試一次2067, 5.1加 前presence 試左一段戲同concert, 發覺包圍感真係好好,好似係戲院咁.
返屋企諗左一晚.
最後都係買左73
其實我覺得都係睇下你自己鍾意咩, 2067同73 出黎效果唔同,各有各好.
希望幫到你啦.

鉑金玩家

今日想去做決定, bb2002兄你現在家裹set 5.1, 7.1 定 7.1+front height呢,
因老細昨天聽見話再加2隻speaker變9.1已有微言, 所以都想問下你現在的setting是怎樣同滿意嗎?
不過都好想知, 你想完一晚, 點解最後放棄y記而選p記呢?
Raymond

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 42# rchan0901
直上83,唔洗再心思思升級,

高級玩家

回復 42# rchan0901

裝左 5.1 + front height , 試過開Auto surround mode 行5.1 同Dolby Pro logic IIz 7.1
發覺auto surround 5.1 個效果好D

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日想去做決定, bb2002兄你現在家裹set 5.1, 7.1 定 7.1+front height呢,
因老細昨天聽見話再加2隻speaker ...
rchan0901 發表於 2011-2-23 10:12

再加2隻speaker 變9.1, 仲要加部後級喎

鉑金玩家

係呀,ching,上星期我在網上買了部二手2 channel rotel rb06 power amp, 加在現在使用中的denon 2105推front speaker, 後面4隻喇叭即時好似大聲左, 才知道後級的功用.
但如果我換lx73, 因它而是icepower大功率加獨立100wx7輸出, 變相不用加後級, 咁咪浪費左部後級, 但仍加後級的話又是否有幫助呢
Raymond

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

係呀,ching,上星期我在網上買了部二手2 channel rotel rb06 power amp, 加在現在使用中的denon 2105推front ...
rchan0901 發表於 2011-2-23 13:48

咁如果加部5 channel 咪仲正

鉑金玩家

ching見笑啦,2105是幾年前買入, 雖然沒有現時的解碼, 但這幾天再聽番之前的cd或movie, 感覺好左好多呢.
Raymond

高級玩家

因老細昨天聽見話再加2隻speaker ...
rchan0901 發表於 2011-2-23 10:12

上通利試左開左DSP包圍感真係好好,感覺音效成間房都覆蓋晒,但係聲音有d散.
比較P記,自己都係鍾意P記.
到現在睇戲同concert都好滿意

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

上通利試左開左DSP包圍感真係好好,感覺音效成間房都覆蓋晒,但係聲音有d散.
比較P記,自己都係鍾意P記.
到 ...
bb2002 發表於 2011-2-23 14:16

定係師兄你鍾意73個樣多啲呀???