設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: HEIHEI

[合併式擴音機] 已經有聽後感啦(Atoll IN100se)重有肉照睇(有興趣就去睇睇啦)

鉑金玩家

805s好似另一對喇叭一樣,好埋身,好夠分析力,中底音好正........

Thx HEIHEI 兄, 咁快開蓋會唔會無左保養? ching 提到 805s 個中低音好正,我想會係質同量感方面會唔會多左?因為我之前用MF3.2推對書架,低音比較蒙,唔夠 punch,唔多夠實淨咁, IN100SE 係 control 805s 個低音單元時會唔會收到 d 低音好實好乾淨?

高級玩家

回復 71# avis
中音好有味道,好難講係點,好有人性化(我估係咁),但BASS真係收得快同實左好多,散既問題已經改善左好多啦

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  avis
中音好有味道,好難講係點,好有人性化(我估係咁),但BASS真係收得快同實左好多,散既問題已經 ...
HEIHEI 發表於 2011-2-17 17:02

我早兩日上去16樓試聽in 100,真係幾好,仲試埋部dac,發覺仲正呀!Ching有冇考慮入埋佢呀?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我早兩日上去16樓試聽in 100,真係幾好,仲試埋部dac,發覺仲正呀!Ching有冇考慮入埋佢呀? ...
jt24 發表於 2011-2-17 18:33

IN100幾好聲架, 又有 av-bypass

銀級玩家

this is really a good report to me because i'm looking for int amp as well. I've tried luxman 505u, but it is not my cup of tea. I gonna test this amp later.
thanks ching

星級玩家

Atoll 呢期好紅喎~ 情況尤如前排Audia Flight咁~

進階玩家

真開心atoll開始受人賞識。
atoll amp 有好大潛質玩好佢,事緣放佢係乜野架、用乜野電源線、用乜野過機線等佢都比到唔同既反應你,找尋自己喜愛的音色是一條既漫長又常有驚喜之路。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

好吸引呀......搞到我都想入返部100SE!

高級玩家

有少少野想補充同分享多少少,呢幾晚試過去幾種物料既釘離墊佢,點知最後係唔落釘最好聲,
我只係用1吋厚亞加力,地下墊地毯,暫時離講係最好聲,遲下會再用其他釘腳試下,睇下會唔會有咩改善先

鉑金玩家

尋晚終於上左去16/F一聽 IN100SE 既威力,同場加映埋隻 DAC100,毒性果然真係好強!
用黎推出名大食既 3/5A,依然操控自如,老品播左隻中樂,音場定位準確,中樂既"查查 "響玲聲清脆通透,
鼓聲雖然唔係3/5A 既強頂,但質感十足… 老品話都係 dac 作既怪 (其實 CDP 都好勁,係 AA 品牌,索價要 $6xxxx ),呢隻 dac 真係唔講得少。
之後叫老品淨用100 se 播一次,成個演奏舞台細左,樂器堆切距離明顯近左,但力量仍在,可見100SE 個操控力真係唔錯…
睇黎隻 DAC 都無得走雞...唔怪得老品話隻 DAC 賣到斷晒貨…要落訂先會忙客留貨。
好在時間唔夠無聽到 IN200 ,唔係應該會仲甘! 不過今次真係中晒毒,IN100SE + DAC100,真係好正!搵日去聽間 505u 就可以卜鎚!