設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jack331

我 的 夢 幻 組 合 (最新update在P.20頁)

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係呀..類似cse 呀..
其實呢d 電源既野...多數你會令力水好佐...控制力高佐...同埋靜...好少改變本身既特性. ...
francis_leung21 發表於 2011-2-2 04:30

好多謝ching的意見, 不過想問下係唔係講緊TX-2600果D定係拖排?? 如果係拖排咁同Oyaide MTB果d又差幾多??
因為見大家都係日本野, 不過CSE可能玩電會勁好多. 仲有乜野係玩頂?? 唔明??
退燒了

星級玩家

電源處理

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

型號我唔SURE..有一種係細POWER...只係插SOURCE...
一隻係大POWER...型號類似係2XXX...佢話可以插POWER AMP...不過以我所知大WATT POWER AMP 插POWER 多數都唔係咁好...當然有D 例外...但係貴...
Oyaide我唔熟..我唔知佢係咪電源處理器

星級玩家

Jack hing你好耐冇update啦~
快D擺新相上黎欣賞下啦~

黃金玩家

Hi Jack. I am LX-82 user and also want to add int. amp for 2 ch by pass and buy B&W 804D+HTM4D as apeaker. However, I concern whether the LX-82 can handle the HTM4D.
Is it a good idea to add Rotel RMB-1575 with LX-82 since both of them are Class D amp and match with B&W.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

有錢人真好~~

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Hi Jack. I am LX-82 user and also want to add int. amp for 2 ch by pass and buy B&W 804D+HTM4D as ap ...
lawfai 發表於 2011-4-25 11:25

我相信加左個控制係會好D, 我而家都係用緊83推HTM4D + DS3 + surround都覺得夠, 不過我覺得Rotel比較粗聲.
至於2ch見你問緊E-460定509u, 金仔一定係味濃D, 同埋高音比較靚, 當然我的560是Class A, 460係Class AB, 460係Power多D
但幼細和味道會不及560, 而且damping也不及560, 至於509u係比較淡同埋清爽, 大家都話同B&W係好夾, 我其實都好想試,
因為無論damping同power都好夾804D, 只係味道比較淡同埋無remote.
退燒了

黃金玩家

Thank you Jack. If Pioneer av amp can handle HTM4D, I will buy the int. amp instead of multi channel power amp. By the way, is the sound of accuphase amp match with pioneer since accuphase amp is AB class and Pioneer amp is D class.

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

Thank you Jack. If Pioneer av amp can handle HTM4D, I will buy the int. amp instead of multi channel ...
lawfai 發表於 2011-4-27 00:19

我覺得本身pioneer Amp係無乜味道, 但係分析力高同埋夠平均唔會太誇張, 加左金仔後,
睇Movie較難察覺分別, 聽Concert會明顯好多, D音樂感唔同晒, 而且控制力都會好好多.
不過804D真係有排煲呢~!!
退燒了

高級玩家

超級正呀!!!!!!!!!!!!