設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 無聊行街,終於畀我入到呢隻,不過.....

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

今日無無聊聊行咗入一間細細嘅大X書局,畀我摷摷吓發現有張學友呢隻Jacky Cheung 15 24K Gold仲有no.添!個價都幾OK喎!因為佢D曲目好啱聽,之前都好想買o架喇,一直買唔到,所以今次見到便即刻畀錢攞走,不過打開嚟聽發現唔係好對路,原來全隻碟都係重新編曲嘅(當然係10年前嘅啦!)!聽嘅時候總係有D怪怪咁,唔係好慣,尤其係Rock版嘅“吻別”!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
hy358 + 8

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

重新編曲???

星級玩家

CD collector

76 榮譽VIP勲章

Jacky Cheung 15係一張重唱大碟,我諗要好忠心既學友迷先至接受得倒。

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

個號碼好正!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

Jacky Cheung 15係一張重唱大碟,我諗要好忠心既學友迷先至接受得倒。
pacifico 發表於 2011-1-20 16:33

如果我一早知道係重新演繹嘅版本我未必買o架!

3萬

白鑽玩家

個號碼好正!
KING 發表於 2011-1-20 16:52

號碼好有乜用吖!都唔係我心想要嘅歌(意思係原裝版本),同埋佢嘅包裝好鬼麻煩,每次聽都要喺個紙盒攞出嚟,又鬼咁難攞!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔係WOW, Rock版嘅“吻別" ok 既wow
記得果時聽佢現場唱, 唱得好high ka wow  
想影音分家, 老細先同我分家

3萬

白鑽玩家

唔係WOW, Rock版嘅“吻別" ok 既wow
記得果時聽佢現場唱, 唱得好high ka wow   ...
hy358 發表於 2011-1-20 17:11

可惜佢high我唔high呢?我就覺得買咗呢隻碟有D"high"嘢囉!始終覺得將吻別改Rock版同D歌詞有D格格不入咁!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

可惜佢high我唔high呢?我就覺得買咗呢隻碟有D"high"嘢囉!始終覺得將吻別改Rock版同D歌詞有D格格不入咁! ...
jt24 發表於 2011-1-20 17:18

題外話, 點解我一時睇你張profile 係靚女, 一時睇仲係小飛俠既
想影音分家, 老細先同我分家

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

可惜佢high我唔high呢?我就覺得買咗呢隻碟有D"high"嘢囉!始終覺得將吻別改Rock版同D歌詞有D格格不入咁! ...
jt24 發表於 2011-1-20 17:18

但我又覺得呢隻幾正喎 起碼唔係又係之前啲大碟選15首又出多隻精選ar ,不過如果鍾意原版精選呢隻應該arm你啲

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我唔發燒但我bi-家!!
我係天生購物狂....但我無錢