設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 里奧

新人報到 ~ 等AMP到 ~

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

搵到, 我買個拖板叫新德克呀, 上次我都係度同版友吹過!!!:D

http://www.post76.com/discuss/vi ... ;fromuid=4#pid57486
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

唔通個拖板佢改左款 ?! 我果時買都係 7百幾 淨拖板 , 未計條電源線 .
(佢當時有二個 SIZE , 中 SIZE$6XX , 大SIZE $7XX) 結果我貪心買左個大既 ~ XD
所以今次再買我想搵個有 6-8頭 , 但又聽人講 amp / 音響最好唔好用濾波拖板 , 話會有影響 ....?!!
唔通要用番 "實惠版" 拖板 - 經機電工程處檢驗 , 保證安全   <--- 大大隻字   XDDD
機頂盒 , 我睇左你個 REPORT 又真係唔錯 , 同埋個價都幾合理 (因為我見 MAGIC 現有果款已經要$26XX)

原帖由 小瑟 於 2008-5-29 14:16 發表
哦, 原來你已經用緊, 我上次買左個拖板, 有8個頭既, 佢D頭已經係英美二位插, 好似係賣$780蚊左右, 我唔太記得勒, 等得搵搵個牌子比你做個參考丫!!!

"怪獸拖版"我都係聽人講得個名, 好似冇咩分別~
MS唔洗諗啦, 同我 ...

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我用緊幅相最左上角果款 http://hifi.gz008.com/thread-3046-1-4.html (綠色果個)

原帖由 小瑟 於 2008-5-29 14:18 發表
搵到, 我買個拖板叫新德克呀, 上次我都係度同版友吹過!!!:D

http://www.post76.com/discuss/vi ... ;fromuid=4#pid57486

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 里奧 於 2008-5-29 14:27 發表
唔通個拖板佢改左款 ?! 我果時買都係 7百幾 淨拖板 , 未計條電源線 .
(佢當時有二個 SIZE , 中 SIZE$6XX , 大SIZE $7XX) 結果我貪心買左個大既 ~ XD
所以今次再買我想搵個有 6-8頭 , 但又聽人講 amp / 音響最好唔好 ...

我話英美頭果個係新德克呢, 唔好意思講到你亂左!!

我依家買果個新德克希8個位, 其中有二個位係直出冇濾波既, 我就係用果二個位來插 amp同埋 subwoofer架勒~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

原帖由 里奧 於 2008-5-29 14:29 發表
我用緊幅相最左上角果款 http://hifi.gz008.com/thread-3046-1-4.html (綠色果個)

哦, 原來係呢個, 呢個真係唔係太好就係因為有四個一定要用美式插先掂.......試試個新德克丫, ok唔錯架!!!
你呢個青華又可以放出二手市場, 一來一回, 都唔洗保好多錢之麻~~~~

不過講開電, 其實我都想買多條平平地既線 for牆身 so去個新德克呢, 依家我都係用電腦果d cheap cheap線炸~~~~

Post76玩樂網.

銀級玩家

想問一下 , 新德克果個你響邊到買KA ?  幾錢左右 ? (個款真係幾合心水 ....)
講開電源線 , 上次買拖板時睇過普普通通都要 $3XX-  通常都係包金插頭 +水喉咁粗既線 (總之唔打得都睇得果隻)~
再靚D既就 $5-7XX (不過都係唔識佢係乜) 又紫又藍 ... 仲價錢越貴越大碌 ~

原帖由 小瑟 於 2008-5-29 15:02 發表

哦, 原來係呢個, 呢個真係唔係太好就係因為有四個一定要用美式插先掂.......試試個新德克丫, ok唔錯架!!!
你呢個青華又可以放出二手市場, 一來一回, 都唔洗保好多錢之麻~~~~

不過講開電, 其實我都想買多條平平地既 ...

5萬

總版管

我係係添置AV GALA度買既, 果條SALES個樣都幾後生, 幾好傾既, 我睇左一陣, 問左一陣野, 佢見我都賻有心, 就自己減我小小, $7舊水左右埋單勒~~~~Smilies010

我就係想平平地 $300蚊整條唔打得都睇得果D線囉, 用 MK插頭, 聽條 SALES講話冇毒丫麻, 幾好, 不過我上次就冇買到, 諗住買左板先, 之後慢慢加上去呢~~~~:lol

Post76玩樂網.

銀級玩家

唔該晒 , 等我星期六去添置行番轉先 ^^
$300 條電源線點會細條 , 等你 report ~
(不過去到通常會花多眼亂 , 比多一百幾拾又會靚d粗d ... 分分鐘拎走時已經唔係3百蚊貨)...呵呵呵

原帖由 小瑟 於 2008-5-29 15:55 發表
我係係添置AV GALA度買既, 果條SALES個樣都幾後生, 幾好傾既, 我睇左一陣, 問左一陣野, 佢見我都賻有心, 就自己減我小小, $7舊水左右埋單勒~~~~Smilies010

我就係想平平地 $300蚊整條唔打得都睇得果D線囉, 用 MK插 ...

5萬

總版管

原帖由 里奧 於 2008-5-29 16:07 發表
唔該曬 , 等我星期六去添置行番轉先 ^^
$300 條電源線點會細條 , 等你 report ~
(不過去到通常會花多眼亂 , 比多一百幾拾又會靚d粗d ... 分分鍾拎走時已經唔係3百蚊貨)...呵呵呵

...

哈哈, 大家咁話, 我都等你買左個拖板上來吹吹佢~~~:lol

你部 AMP幾時黎呀??? 未有 CONFIRM日子呀??

Post76玩樂網.

銀級玩家

呵呵 , 我呢個新仔仲有好多野要向各位師兄請教 ^ ^
早二日問過舖頭話話6月頭左右(都係等代理派貨)  , 其實我之前都問左幾間舖 , 個個都係咁講 ....
開頭我都驚 , 不過咁大間舖做果幾千蚊貨仔無理由呃掛 , 如果咁都中黑店就整定自己唔好彩 .
(個心成日安慰自己) ..... 証明左自己唔係一個有耐性既人 ~ 下次都係要買現貨 ~

原帖由 小瑟 於 2008-5-29 16:10 發表

哈哈, 大家咁話, 我都等你買左個拖板上來吹吹佢~~~:lol

你部 AMP幾時黎呀??? 未有 CONFIRM日子呀??