設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KING

[用家報告分享] 窮鬼CAS狗竇房Quad+TP60+DAC1792+M7膽前,Updata P.1 13/5

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我放廳駁左TV 日日睇個幾鐘TV + 聽歌半個鍾先攪得佢掂

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用 ...
hy358 發表於 2011-1-12 12:34

我用黎打機+聽下歌,每日都開下就好快搞掂架啦!開左聲係兩樣野黎

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我用黎打機+聽下歌,每日都開下就好快搞掂架啦!開左聲係兩樣野黎
odin1983 發表於 2011-1-12 21:14

你有冇原聲電影Midnight Express午夜快車CD "Giorgio Moroder"既 Chase,用呢首歌黎煲一流呀!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

King sir,搞左成日d中文终于出到不过系简体。请问可吴可以当部cheapcheap后级黎用比对落地前置? ...
chengvin 發表於 2011-1-12 21:00

我就係這樣做了, 一set 由cpd --> Pre Amp(膽機) ﹣-> dac --> tp60 -->speaker, 另一set av amp--> tp60, 大約把個音量較到去12-3點位左右就音量都ok啦! 至於音質我都覺得可以....可能我要求低啦....

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我就係這樣做了, 一set 由cpd --> dac --> tp60 -->speaker, 另一set av amp--> tp60, 大約把個音量較到 ...
hhkcom 發表於 2011-1-12 22:15

你CDP>DAC>TP60,有冇試過CDP>TP60呢?音質如何呢?

星級玩家

你CDP>DAC>TP60,有冇試過CDP>TP60呢?音質如何呢?
KING 發表於 2011-1-12 22:23

噤又未試過喎...唔知會唔會好d, 因為我朋友話dac可以升頻和提升音質....

3萬

鑽石玩家

噤又未試過喎...唔知會唔會好d, 因為我朋友話dac可以升頻和提升音質.... ...
hhkcom 發表於 2011-1-12 22:55

TP60 雖然冇升頻但都是DAC 功放黎喎!你而家咪雙重解碼!或者你試一試唔經DAC聽聽比較吓先啦!

星級玩家

窮鬼玩2CH狗竇房!TP-60開箱相P.5,6,機內相P13

TP60 雖然冇升頻但都是DAC 功放黎喎!你而家咪雙重解碼!或者你試一試唔經DAC聽聽比較吓先啦!

試下都好喎,反正我唔想用多條PW,等我試完比個結果你!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你有冇原聲電影Midnight Express午夜快車CD "Giorgio Moroder"既 Chase,用呢首歌黎煲一流呀!{:6_193 ...
KING 發表於 2011-1-12 21:38

呢隻我無呀~仲有無其他?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Thank you 你先 LEO 兄! 你估我有冇呢類既CD同歌係到看門口呢! 哈哈! ...
KING 發表於 2011-1-12 20:58

係喎, KING SIR 你呢d高人, 緊係有呢d碟傍啦身...
    不過我個首唔係歌黎既, 只係全"沙沙聲"既音頻mp3, 播個時個單元係咁震, 震過貓王

3萬

鑽石玩家

係喎, KING SIR 你呢d高人, 緊係有呢d碟傍啦身...  
    不過我個首唔係歌黎既, 只係全"沙 ...
leo25 發表於 2011-1-13 00:41

吓!沙沙聲黎呀!咁就唔岩我lo, 唔通我一路做野一路比佢沙住哂咩!哈哈!