設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 想買 Kinect ,請教些小問題。

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
想買 Kinect ,請教些小問題。

請問部 Kinect 闊度幾多CM呢?
玩既時候放置Kinect 有冇高度限制?
可否放在櫃內呢?雖唔雖要上下都是空矌?
距離最小要幾多呎呢?

請問有什麼GAME好玩?
最重要一個問題想問,請問買了既玩家,覺得好唔好玩呢?
唔該晒。
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

最好唔好放係柜內, 因柜上下架會防礙隻眼仔foucs, 起碼要比隻眼仔睇到全相, 所以可放電視頂放面短距離照到隻腳, 放低D反而有機會照唔到個頭. 因為我屋企距離只夠一個人玩, 唔計傢私有6呎長, 但一支公玩好快會悶, 兩個人因距離過短會打交, 所以想買都冇地方玩.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

可否放在櫃內呢?雖唔雖要上下都是空矌?

Hard to tell but I think the answer is NO!

U must let kinect to detect your whole body.  Put it inside the shelf may make kinect hard to detect the floor.

Min requirement between Kinect and the player is 6 feet.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我又係冇地方玩,得6呎長!!!!!!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

1, 請問部 Kinect 闊度幾多CM呢?
︰闊度同個盒差唔多。
2, 玩既時候放置Kinect 有冇高度限制?
︰最佳高度係tv下面,即係放中置喇叭咁上下,不過tv頂都可以。
3, 可否放在櫃內呢?雖唔雖要上下都是空矌?
︰櫃內最好唔好,因為要確保唔好有野阻住Kinect對眼,而且上下要空矌,因為Kinect會上下移動。
4, 距離最小要幾多呎呢?
︰最少6呎,雖然有d game唔駛6呎都玩到,不過初期設定一定要有6呎先入到game。

game推介︰
1, kinect sports
2, dance central

kinect好唔好玩係睇個人,我自己唔多玩,因為我中意訓起沙化度打機,大動作唔岩我。
雖然我少玩,但一玩上手都玩唔停,所以絕對好玩,只係我懶而已。
每次d朋友上黎大家都玩得好過引,因為冇手掣更加冇需要記咩掣打咩掣,即使唔中意打機嘅朋友都會落場跳番兩轉dance central,總之有手有腳都岩玩,招呼朋友一流。

黑鑽玩家

1, 請問部 Kinect 闊度幾多CM呢?
︰闊度同個盒差唔多。
2, 玩既時候放置Kinect 有冇高度限制?
︰最佳高度 ...
marcolau 發表於 2011-1-9 20:24

唔該晒師兄,請問 Kinect是否雖要放正中間位?如果對正靠左或右得唔得呢?
thx
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
OPPO 93

鉑金玩家

我都好有興趣,請問主機買4G定250G好?
最多只係打下kinect及足球/籃球game,4G是否足夠?

黑鑽玩家

我都好有興趣,請問主機買4G定250G好?
最多只係打下kinect及足球/籃球game,4G是否足夠? ...
rubbishwing 發表於 2011-1-10 22:33

如果買最好就買250G啦,因為可以下載試玩GAME,同埋將隻GAME儲存入部機,LOAD既時候都會快D,如果4G,好快就會爆!
我部係60G,而家覺得好唔夠用!
ATOLL IN200
OPPO 93

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔該晒師兄,請問 Kinect是否雖要放正中間位?如果對正靠左或右得唔得呢?
thx ...
tennishk 發表於 2011-1-10 21:53

其實佢要求係你個人企起Kinect對住嘅中間,而唔係TV中間。
只係企係TV側邊玩會怪怪地囉....