設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jt24

[請教] 身痕想換部CD Player,有乜好介紹呀?

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

$4XXX已經貴咗添嗱!咁真係幾抵玩喎!得閒上去試吓先!真係唔該晒! ...
jt24 發表於 2011-1-1 21:56

但我買果陣人仔冇而家咁高水,所以仲係咪4千頭就唔知啦!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

但我買果陣人仔冇而家咁高水,所以仲係咪4千頭就唔知啦!
KING 發表於 2011-1-1 22:24

你買咗幾耐呀?依家會唔會出咗D新model呢?

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你買咗幾耐呀?依家會唔會出咗D新model呢?
jt24 發表於 2011-1-1 22:27

舊年4月買既!而家出左好多新機啦!最新係CD 3.1啦!

進階玩家

我用開SA15S2,現在加左部Atoll Dac 100,出來既效果可以贏好多20k cdp,你可以試下。

進階玩家

我用開SA15S2,現在加左部Atoll Dac 100,出來既效果可以贏好多20k cdp,你可以試下。 ...
wahonga 發表於 2011-1-1 23:17

sacd 機加DAC......

進階玩家

因樓主已有player而又想upgrade,加左dac100,SA15就只做transport,播cd既質素比用SA15播SACD好好多,因Dac 100既解碼比SA15內置既解碼強,不過樓主要買多一條電源及數碼線,是否值得真係要自己考慮。

進階玩家

我用開SA15S2,現在加左部Atoll Dac 100,出來既效果可以贏好多20k cdp,你可以試下。 ...
wahonga 發表於 2011-1-1 23:17

ching 聽過邊部2萬機比佢羸到....

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 27# jt24

c-hing:我唔係用山靈,山靈喺mongkok唔難買,king sir答咗你嘞,麗磁及marklos喺ssp or central 胆皇,Spark CD100喺添置18/F,(唔計声,我最鈡意spark,因始終大廠&老经驗)而家"人仔"咁高,唔同以前,喺上面買就算叫佢送到屋企都冇jetso嘞,c-hing有冇諗過加Dac?又唔駛一買一賣蝕$,又可用盡部marantz?就算屋企唔多sacd都冇問題嗰喎,當CD盤用,仲化算過你換cdp喎,係咪?諗諗吖!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  jt24

c-hing:我唔係用山靈,山靈喺mongkok唔難買,king sir答咗你嘞,麗磁及marklos喺ssp or cen ...
stanleytse1129 發表於 2011-1-2 13:51

真係唔該晒!其實加DAC有乜特別改變呢?呢樣嘢我真係唔知!另外想問如果要加,有乜好介紹呀?大約幾錢到呢?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 39# jt24

c-hing:Dac好多好多選擇,由幾k嘅MF M1,Eastern electric胆Dac(胆皇)到十萬八萬嘅來佬貨都有,stello 100/200series,Eso.D-05/07,M1,atoll....都可試吓,轉盤+Dac如冇意外都ko cdp嘅,除非貴價cdp和平Dac比就例外.....