設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hy358

[流行曲] 一隻2手買返黎既蝶 - ERIC CLAPTON UNPLUGGED

進階玩家

呢隻我有頭版,D聲超靚,尤其tears in heaven,結他聲一流

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

呢隻我有頭版,D聲超靚,尤其tears in heaven,結他聲一流
acma 發表於 2010-12-17 08:53

ching, 請問點睇頭唔頭版呢?
想影音分家, 老細先同我分家

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 8# josephm

RIP..i am sorry about that.......i didn't know there is a story behind......i have to learn and take care pepoel parents friends around you and me

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ching, where to buy ? I wanna to get one ^^
badcowcow 發表於 2010-12-17 00:51

如果德國版各大cd舖仲有德賣.....9x-12x 左右.
我唔發燒但我bi-家!!
我係天生購物狂....但我無錢

星級玩家

ching, where to buy ? I wanna to get one ^^
badcowcow 發表於 2010-12-17 00:51

I got it from Yahoo bid ....you can search eric clapton and can still find a japan version there $250....

星級玩家

如果德國版各大cd舖仲有德賣.....9x-12x 左右.
pineapple2007 發表於 2010-12-17 09:21

係? 唔知tim, 仲諗住成92年既野,唔會有tim, 咁唔洗買2手啦

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係? 唔知tim, 仲諗住成92年既野,唔會有tim, 咁唔洗買2手啦
hy358 發表於 2010-12-17 09:23

咁 ----你隻二手可能係舊版會仲正

高級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我都有2隻   
2手 $4x 就真係好抵 , 個盒花少少唔緊要啦!!!
aa

星級玩家

未買嘅師兄真係唔好走寶....我見過最平係cwb商x書局$8x咋....cd warxxxxxx $120.00.....大有$11x.........如over $120就太貴(以上價錢係講緊德版,全新美版約$170,日版就over$200.00) ,不過隔離台二手都經常有美or日版
各師兄有興趣都可以留意下....如想全新舊日版mk中橋見過list $485.00

葛萊美獎最佳專輯
收錄葛萊美獎「最佳唱片」與「年度歌曲」"Tears In Heaven"、「最佳搖滾歌曲」"Lalay"等14首現場原音演唱經典版本

這是一場吉他語絲、蒼涼嗓音與心靈耳朵的對話。吉他之神Eric Clapton於’93年曾帶著一把空心吉他,為一小群幸運觀眾做了一次精彩絕倫的原音演出,這場小型的演唱會後來透過MTV電台的轉播更引起不絕好評。本張專輯「Unplugged」即萃選該演唱會中的精華曲目,包括MTV未轉播的部份作品。在數位藍調好手的烘托相助之下,Eric將他個人不同年代的曲調扮上新妝,可以一聽前所未聞的Eric Clapton,沒有擴大器、沒有合成效果,只有一位吉他大師滿腔滿懷的熱情與絕技,臨場感絕佳,每一篇樂章在吉他六弦的拉、撩、撥、掃之下,發出藍調美學的詠嘆。本輯除了Top 10經典"Layla"、"Before You Accuse Me"、"Old Love"等舊作外,’92年春天摘下全美亞軍的淒然輓歌"Tears In Heaven"也在其中。Eric在歌壇浮浮沈沈四個十年,咀嚼著成名、失利、酗酒、嗑藥、得獎、喪子的酸甜苦辣的人生之後,大口舒吐音樂家的豪意與暢情,譜出一段吉他與藍調搖滾相戀一生的故事。

01. Signe
02. Before You accuse Me
03. Hey Hey
04. Tears In Heaven
05. Lonely Stranger
06. Nobody Knows You When You’re Down & Out
07. Layla
08. Running On Faith
09. Walkin’ Blues
10. Alberta
11. San Francisco Bay Blues
12. Malted Mike
13. Old Love
14. Rollin’ & Tumblin’

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
hy358 + 10

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
未買嘅師兄真係唔好走寶....我見過最平係cwb商x書局$8x咋....cd warxxxxxx $120.00..... ...
pineapple2007 發表於 2010-12-18 10:48

Tears In Heaven超正,不過代價系個仔条命,可惜