設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tsangching

[演唱會] 買到譚詠麟2010再度感動演唱會blu-ray?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

頂!又好似隻"金曲娛樂真經典"咁,一隻BD50 + 一隻BD25!咁即係都係$@*)啦!

DISC-1 (50 GB)
1. Overture
2. 你知我知
3. 魔與道
4. 俗世洪流
5. 擁抱
6. Acoustic Medley 1
i) 今夜情為証
ii) 情義倆心知
iii) 我愛雀斑
iv) 80歲後
7. Acoustic Medley 2
i) 幸運星
ii) 永不想你
iii) 迷痴的心
8. 酒紅色的心
9 . 第一滴淚
10. 凌晨一吻
11. 愛你兩個人
12. 一個永遠不好的傷口
13. 望愛(譚詠麟+ 顧愛寧)
14. 此刻你在何處
15. Maggie
16. 冷傲的化妝
17. 香港· 香港
18. 知心當玩偶
19. 愛情陷阱
20. 成功需苦幹(譚詠麟+ 關楚耀)
21. 約翰人生(譚詠麟+ MR.)
22. Upbeat Medley (譚詠麟+ MR.)
i) Mr. Tam
ii) 風暴女神Loreiei
iii) 世界停頓
iv) 刺客
23. 如果我是陳奕迅(Mr.)
24. 一首歌一個故事
25. 忘不了您
26. 幻影
27. 愛的根源
28. 愛在深秋
29. 一生中最愛
DISC-2 (25 GB)
1. 情憑誰來定錯對
2. 那些感動過人的歌
3. 披著羊皮的狼(譚詠麟+ 顧愛寧)
4. 有淚不輕流
5. 雨絲. 情愁
6. 愛的逃兵
7. 也曾相識
8. 最愛的你
9. 講不出再見
10. 偏愛
11. 高低一起
12. 無言感激
MAKING OF…
動人好歌包括: 你知我知/ 今夜情為証/ 我愛雀班/ 80歲後/ 幸運星/ 酒紅色的心……
熱情對唱: 譚詠麟+ 顧愛寧- 望愛/ 披著羊皮的狼,譚詠麟+ 關楚耀- 成功需苦幹
譚詠麟+ Mr. – 約翰人生/ 暴風女神/ 如果我是陳奕迅

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

d歌都唔錯呀

進階玩家

頂!又好似隻"金曲娛樂真經典"咁,一隻BD50 + 一隻BD25!咁即係都係$@*)啦!

DISC-1 (50 GB)
1. Overture
...
kennethc2k 發表於 2010-12-17 00:02

9成係舊歌..... 正呀
點解disc2得25GB
少d歌偷工減料乎
癲龍2809 + 癲瘋05FD

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

又唔可以話佢偷工減料既,要整隻BD50係會貴啲既,而且要放多左內容落去又要做多好多野,咁除左時間之外,其實又係錢既問題,不過身為消費者,就會覺得你做多啲我俾錢俾得咁心啲咁解囉!如果佢啲制作同日本有得比既話,又係兩隻BD50,我諗啲師兄唔介意俾多一兩舊囉!

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

密切關注價錢中.
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

隻3D版睇黎要等下一水先出 .....

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

哎呀
disc 2得bd 25

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

呢D歌就啱哂胃口喇......Good

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

其實佢都係將成個演唱會放落兩隻碟裡面,咁Disc 1用BD50放多D,Disc 2只係需要放好少歌,用BD25就夠,如果用BD50會嘥咗,咁都情有可原嘅!各位覺得Disc 2只係BD25有問題,唔通係因為佢碟價係計兩隻BD50嘅價錢? 不過老實講,要成$@*)又真係幾貴嘅!

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

環球BD應該唔使咁貴呱,EASON雙碟都係$@$*