設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

當年今日

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
30 AUG 2001

當年叫做剛剛有 d 興趣玩下 hifi ,買左部馬蘭士當年既頂級合併 amp PM-99SE , 同牌子入門級既 CD player CD-63SE , 同埋叫做有少少要求 , 買左部 CD 解碼 Wadia 12 ,推對英國牌子喇叭 , 當時已經覺得玩得幾過引 , 但係嘜都唔識 , 所以當時出黎既聲音 ....  ;P

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

由01年講起呀, 咁你仲有好多個post要出.

我依家就係嘜都唔識 , 所以依家出黎既聲音 ....  ;P

星級玩家

食翅楂波子

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

仲有呢~ 仲有呢~ Smilies010

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

wo.woo~~有故仔聽~~~好野!:lol :lol :lol

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好野, ROY都都出相, 期待睇到 2008年既變化呀!!!Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

褲村龍

22 AUG 2002

就咁就過左一年,主要轉變就係換左有關 AV 個方面既器材,因為 AV 方面既格式轉變較快,所以係一年裹面就換左幾部機了,首先就係電視機,原先用緊既係一部大肚腩 29" SHARP TV ,只有 S-Video ,當時市面都有幾多新 model 既 16:9 水貨電視出售,係當時黎講質數真係好高,畫面好靚,但考慮到我 AV 唔係主力 ( 其實係無 $$ ) ,所以最後都係選擇返同牌子 29" 既新 model ,雖然都唔係平面,但都有色差輸入,叫做有得玩下色差咁啦。
第二樣野就係 AV amp ,d Surround 格色真係日新越異,舊有用開既 Yamaha 1092 連 dts 都無 好快就 outdate ,所以換左部當時黎講有返咁上下既 AV amp 希望可以頂耐 d ,唔洗咁快換住,用開 Yamaha ,對 Yamaha 既 Surround 效果幾滿意,所以換上了 Yamaha 既 2095 ,當時都叫做第二部頂級,又有埋兩條木邊係左右,真係好睇又好用。
第三樣就係 Dvd player ,原先用 Sony S3000 ,用落都 ok 滿意,但用得有返咁上下日子又使忽很,見到網度又有人放部頂級既 Pioneer DV-S9 ,所以就把心一橫,拎左佢返屋企啦,拎佢返黎時真係一邊拎一邊 x Smilies015 ,有嘜理由一部 Dvd player 咁鬼重架,成 25kg 咁制,拎糞人咩,但一返到去出左個畫面就真係咩都返晒黎,個畫面勁靚,開左個頂睇埋裹面重正,裹面 d 零件滿晒成個機箱,又整整齊齊,牛都有三隻,唔怪得咁鬼重手,果然係一代機皇,就算宜家黎講,如果只計 480i output 既 Dvd player ,我都係應為佢既畫汁係無敵既。:victory: Smilies007
最後就係換左個 Hifi 架啦,見到人地 up 上網 d Hifi 相咁鬼靚,又整齊,再望下自己個壇野真係唔多開唯 Smilies003 ,所以都係忍唔住換架, 當時我係自己度晒尺寸再搵人訂做,都整左我兩叉幾野,真係幾肉痛架,但個架黎到同 d 機上晒架之後就覺得值得既,因為都幾靚仔,同埋 d 機隊晒落去整齊好多 Smilies019

總結:都只係換換換,對音響和音樂既應知係無進步過既

星級玩家

食翅楂波子

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

「開左個頂睇埋裹面重正,裹面 d 零件滿晒成個機箱,又整整齊齊,牛都有三隻」

唔知你當年有冇影低佢呢? Smilies011

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

嘩....ROY哥真係好野, 到依家都仲對當日既器材 MODEL同印象記得咁清楚, 好野!!!! 睇你呢個家庭影院集都幾正, 好似睇緊回憶錄咁呢!!
支持呀~~~~Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好正,又整齊,又多野玩
不過咁多年後,酒井法子,公仔麵同紙包飲品都無變位就難得啦:lol
有緣做家訪大家知去邊到拿野飲啦XD

進階玩家

褲村龍

原帖由 ssss41357 於 2008-5-10 00:32 發表
「開左個頂睇埋裹面重正,裹面 d 零件滿晒成個機箱,又整整齊齊,牛都有三隻」

唔知你當年有冇影低佢呢? Smilies011

之前有影到架, 但 d 相太耐了,已經搵唔返羅 :'(