設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ecko

[請教] In-Akustik 敏力線power cord

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 28# rlwk2009

rlwk 版大 , 話時話 點解你 會選擇 polk audio 既 喇叭呢  ??
牌子黎講近年已經唔多人玩 !!!!
申報吓先 , 我對後置都係 polk 仔 , 雙向嗰隻 , 十年前購入 ,
現仍在服役 , polk 仔 真係好 " BAN " 得 !

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 30# hkslash

hkslash 兄 , 你咪玩啦 , 我唔用嗰d全部都係 cheap 野 ,
送比你都唔要 !!!
透露小小先 , 大 up-grade 第一擊 , 換 " 水塘 " ,
聽日出分享 post .

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回覆 32# KUNGKUNG

KUNG兄 ~ 等睇你表演啦 ~  
玩水塘~ 咁啱既~ 今日係個老友部壞碼嗎霞AV Amp拆左兩隻水塘落黎,唔知加落個cheap雞清華拖板有無效果 ~

銀級玩家

回復 33# hkslash

唔好意思呀 ! hkslash 兄 !
你既問題我未夠 " 專業資格 " 去答你 !
玩電容呢家野我係百分之百既超級新手人門版 .

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  rlwk2009

rlwk 版大 , 話時話 點解你 會選擇 polk audio 既 喇叭呢  ??
牌子黎講近年已經唔多人玩  ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-28 21:29

其實我十幾年前初初玩AV時以經用佢,後來冇玩,到早幾年玩番四圍去試喇叭,始終同價位我都係鐘意佢 ,因近十年佢轉代理太多次及冇嘜點推喱款喇叭所以冇嘜人識 ,不過依家轉咗大昌做代理應該會好好多,因為(馮宅)已有得買會吸引到多D入門新手試到,其實用咗咁多年我都想轉嫁,但 KUNGKUNG兄你都知啦,如果要換喇叭一定唔會再用喱個級別嘅喇叭,所以~~~~~都係等吓啦
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

星級玩家

回覆 34# KUNGKUNG

KUNG 兄~我都唔識架,都係上網見有ching玩過話加水塘做filter有效果,
我拆過隻清華拖板,見佢個所謂filter係得半支煙仔咁大既線圈,真係笑死 ~

星級玩家

回覆 35# rlwk2009

Polk Audio都係老牌子啦,以前都好多人玩,
我記得第一次聽差不多二十年前~ 係我老友屋企,用部Onkyo 2ch推一對Polk Audio雙六吋,個時咩都唔識,係覺得好鬼轟得 ~

銀級玩家

回復 35# rlwk2009

謝 rlwk 版大既分享 !
我就悲哀囉 , 嗰陣時為左要搵對 " 白色 " 後置 , 搵吓揾吓
走在去 太陽 (嗰陣仲係洗衣街地舖) , 見到對 polk 仔 係白色 ,
甘就搬左返屋企 , 試都冇試 , 成為 $5,200 大洋 !
見返而家既 Polk , 真係心酸 , MIC 不特止 , 仲好似出唔到大場面 !!
好啦 ! 版大 , OT 太多啦 , 犯規啦 !

銀級玩家

回復 37# hkslash

hkslash 兄 , 嗰陣時玩音響真係嘜都唔識 ,
又冇得上綱搵資料 , 出去買野預左比人老點 ,
身邊又冇朋友同好 , 相反而家既新手真係幸福得多 ,
買一百幾拾蚊野都可以上黎收晒料先 !!!

星級玩家

回覆 39# KUNGKUNG

的確係, 小弟都係今年開始上76 ..... 開始中毒....