設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 7面鳥

[影音配件] 效果唔錯既拖排

高級玩家

CD就試左呢張,呢張碟我覺得選曲同錄音都唔錯.
照片 308.jpg

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Sony 平價AV Amp 及Pionner LX-50A插上,
由於我冇美式線,求其買兩個10元既轉換頭,
效果明顯有分別,不過 ...
7面鳥 發表於 2010-11-20 16:37

7面兄, 如果你換埋果兩個10元既轉換頭, 用原生美式頭我包你心擴神怡呀!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

CD就試左呢張,呢張碟我覺得選曲同錄音都唔錯.
7面鳥 發表於 2010-11-21 15:57

CD底果張, 好似好睇好多喎~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

高級玩家

7面兄, 如果你換埋果兩個10元既轉換頭, 用原生美式頭我包你心擴神怡呀!!!!
小瑟 發表於 2010-11-21 16:16

小瑟兄,我都明白用美式會心擴神怡好多,
但又要再用錢去升級會好慘 ,
D美式頭(好小小既)成3佰幾起(鴨記永盛),
買過30幾元,平價鴨記透明藍色個D,再俾$100師傅改頭,
嘩~~~佢老豆呀~~個美式頭發熱呀!!即刻棄用!!
然後再用番舊13A,當然又要俾多100元改頭啦,慘.......
今次借泥玩,唔係自己野,遲D啦,睇下今年有冇花紅,
有既話就忍痛買過D美式線啦.kakakakaaaa~~~

高級玩家

CD底果張, 好似好睇好多喎~~~
小瑟 發表於 2010-11-21 16:17

個本係.............今期既Jessic CODE,
係冇野睇架 kakakakakaaa~~~~

高級玩家

講番用左呢隻野後,最大得益係咩先,
主要係背景靜左 !! 睇番舊片初哥初女初夜情時,
所有對白清楚左同出左,
而另兩套DVD及CD就一樣係咁,對白更清楚及聽多更多微細野,
但BD要過多幾日先得閒試.

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 14# 7面鳥

7面鳥 Ching ,
* 點解要搵 師傅 改頭 ??? 仲要比一舊水 !
* 如 Ching 要改頭 , 又唔嫌棄 小弟 手工一般 , 小弟 樂意代勞
* Wattgate 最平既 美式頭 一百元內 有交易 , 用得過

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄,我都明白用美式會心擴神怡好多,
但又要再用錢去升級會好慘 ,
D美式頭(好小小既)成3佰幾 ...
7面鳥 發表於 2010-11-21 21:15

師兄!美式頭邊駛咁貴呀!百零蚊已經買到冷凍頭啦!
你攪得掂英式頭,咁換美式頭絕對冇難度,美式頭全部線係直入既!Easy job黎!唔駛比錢人改啦!

高級玩家

兩位師兄

自從DIY過 Speaker Cable後,我決定以後不再自己來,
Kung師兄Wattgate 係永盛賣過300元,佰零蚊SSP好似唔見有,
見佢地最低消費要$288咁上下,
至於師兄肯代勞改頭一事,我會記住!有機會要煩下您!!多謝!!

King師兄,我瀨過幾草既美式頭野,我會買有牌子個D,最緊要安全.
同埋,自己冇能力冇時間時,就要俾錢人賺,個師傳係有牌電器技工,
佢都有玩HIFI,我諗安全D可靠D掛.嘻嘻....

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

兩位師兄

自從DIY過 Speaker Cable後,我決定以後不再自己來,
Kung師兄Wattgate 係永盛賣過300元,佰零蚊SSP ...
7面鳥 發表於 2010-11-21 23:43

師兄!Wattgate 5266I 冷凍美頭賣百零蚊ja!講吓價130都得呀啦!