設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: minimoai

[影音配件] 第一次淘

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 20# KING

King Sir , 機內接線 真係 冇概念 ,
出去 望望 睇睇 咋 ! 上次去 永x 好似
見到有 , 一細卷既 , 唯有再去望望 .

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  KING

King Sir , 機內接線 真係 冇概念 ,
出去 望望 睇睇 咋 ! 上次去 永x 好似
見到有 , 一細卷 ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-19 13:04

我想換條老p 2.5mm 單支銅線試試,唔知咩效果呢?
其實係咪要平衡自然會好d呢?單支銅竟驚佢厚聲"行"過頭!
所以我之前用多芯既1.5mm 防火線!取其音質平衡!

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 22# KING

King Sir , 小弟真係慚愧 , 你所有問題 我都係 " 答你唔到 " !
機內接線 我以前 只係試過 用 AQ 線 換左 AV AMP 入面 D 接線 ,
呢個已經係 10年 前既事 , 都唔記得換左之後有咩野改善 .
但 小弟 認為 機內接線 係咪唔應該 用 " 工業線 " 呢 ???

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  KING

King Sir , 小弟真係慚愧 , 你所有問題 我都係 " 答你唔到 " !
機內接線 我以前 只係試過 用  ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-19 13:20

唔用工業線有咩好介紹呢?
E!我有4呎 Nanotec 301 係到喎!岩唔岩駛呢?

銀級玩家

回復 24# KING

King Sir , 都會揀返d大牌子 PC !
Nanotec 301 絕對可以考慮 !
點解你會有 4呎 (甘呤叮) 既 ???

3萬

鑽石玩家

回復  KING

King Sir , 都會揀返d大牌子 PC !
Nanotec 301 絕對可以考慮 !
點解你會有 4呎 (甘呤叮) 既  ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-19 13:48

早幾年新手果時咩x都唔識買左10呎黎diy,諗住整兩條5呎既pc!
但返去度吓位原來要5呎幾,咁咪做左條6呎就剩番條4呎law!

銀級玩家

回復 26# KING

恭喜 King Sir , 短短時間已經可以由 新手 變成 高手 !
甘就掂啦 ! King Sir 整多條 Nanotec 301 同條 老P 黎
一個 " 內接線 " 大比併 !

3萬

鑽石玩家

回復  KING

恭喜 King Sir , 短短時間已經可以由 新手 變成 高手 !
甘就掂啦 ! King Sir 整多條 Nanotec  ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-19 14:03

OK!yes Sir!Nanotec 301 做接線ma 冇問題!今日收工返去即刻攪!!
星期六可以試聲啦!
我由頭到尾都冇話過係高手喎!都係 on 9 9 咁去玩影音呀 ja!

銀級玩家

回復 28# KING

非常欣賞 King Sir 既 謙厚 !
敢問 King Sir 可唔可以 買 1呎  Nanotec 301 比 小弟 呢 ???

3萬

鑽石玩家

回復  KING

非常欣賞 King Sir 既 謙厚 !
敢問 King Sir 可唔可以 買 1呎  Nanotec 301 比 小弟 呢 ???
{ ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-19 14:13

1呎?唔會買比你呀! 送比你就得!哈哈!
大鑊!係到爆響口添!