設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: AW2

Juno 少女孕記 (3區港版/有實物圖)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 hand神 於 2008-5-11 00:52 發表
aw兄今次真係勇敢囉;P

鬼叫上果時miss左, 唯有睇番碟.
全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 sutter 於 2008-5-11 00:59 發表
呢次洲立"威"返次,唔好次次華娛贏晒;P

yeah~XD
梅小玲
荒謬日記

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

呢套真好好睇嗎???:o

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 DVD迷 於 2008-5-13 23:05 發表

因為未有時間, 我諗weekend先開黎睇.
梅小玲
荒謬日記

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我就覺得幾悶勒!
個人估計都未必岩迷兄你睇!:lol :lol :lol

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 lkljason 於 2008-5-14 08:07 發表

我就覺得幾悶勒!

有D悶!!!X2

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 lkljason 於 2008-5-14 08:07 發表

我就覺得幾悶勒!

明解,唔該晒!Smilies014
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

鉑金玩家

JUNO雖然題材敏感,其實素材清淡,不是追求高娛樂性的爆米花電影迷之選,此片真正出色是劇本,全片精句不少,若作為真正的“孕記”出版成書,或會引起更多人的共鳴。
JUNO片如其名,故事圍繞美國小鎮一個怪鷄學生妹展開,情景有點象《黐孖妹》或《美麗有罪》,但更多人喜歡將港産的《早熟》與之比較,其實兩片大相徑庭,因為港産拿出事後雙方父母的態度大做文章,締造出強烈的娛樂效果,JUNO就輕描淡寫,用一兩場戲交代有“前科”的老豆和繼母對JUNO無條件的支持,而男方家長甚至沒交代,全片大部分時間是拍JUNO一個人大住肚周圍蒲,連男友要幫她,她都拒絕“重多幾磅又算得乜?”不過本片也不全完祗拍孕女心經,騎呢男友和收養夫婦也有一些描繪,全片主題就是無論成人或少年,都應該為自己將來的角色做好準備。導演拍過《吸煙有罪》,今次把少女大肚的偏鋒題材拍得較為大路,就成功吸引到一些美國主流觀衆。當然在國際上或相對保守的華人社會,就不是所有觀衆都能感染片中那種主流的美國價值觀。

說到美國價值觀,《敵對同謀》也是符合奧斯卡準則的優異美國片,不過也是拍得沉悶拖沓,口水多過茶,即使尾段峰回路轉,也奇章不多,不及早期《糖衣陷阱》或《義海雄風》等律政驚慄片煞食。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

終於有時間開黎睇, 感覺又幾ok好睇. 唔係行"黐孖妹"果隻cult, 反而走cute路線. 由唔知為乜大肚到終於明白愛呢個字, 描寫得幾活潑. 而且簡直係群星拱照女主角!
套戲入面D歌都好正, 尤其去到Sea of Love果個位都幾感人. 無悶位, 當然睇唔慣off beat野既人一定覺悶.
雖然話隻碟得果3激幾, 但畫面尚可不過D聲就.......Smilies015
梅小玲
荒謬日記