設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[XB360] Fable 3 武器及衣服

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

狼人剋星、血石戰鎚及葛斯齊特的滑膛槍因為係DLC內容,所以不計在內,
英雄系列武器亦唔包括。

手槍:
1, 冰娘子
2, 碎骨大師 (進入悲慟森林後途中寶箱獲得)
3, 沙漠之怒
4, 小雞剋星
5, 神聖的複仇
6, 巴納姆大師
7, 塔奇拉手槍
8, 點四八屠龍槍
9, 米莉恩的毀壞者
10, 李弗工業打孔機
11, 帶刺玫瑰的爆破手
12, 地精毀滅者 (完成地精最壞任務獲得)
13, 渴血者

步槍:
1, 魔鵝
2, 平衡者
3, 融面者
4, 老壞蛋
5, 四面八方槍
6, 英雄的伴侶
7, 邪神的正義 (冇記錯我話,在背棄跟奧羅拉的契約才會出現在奧羅拉礦場)
8, 尖叫的朝聖者
9, 信仰的守護者
10, 西蒙斯的獵槍
11, 史威夫非正規武器
12, 亞克賴特的燧發步槍

鎚:
1, 肉鎚 (黑暗神殿內獲得)
2, 龍骨鎚
3, 月石大砲
4, 傑克之鎚
5, 悲傷之拳
6, 個戰攻武
7, 巨魔枯萎
8, 巨鐮的戰鎚
9, 譚納的榮耀
10, 奧羅拉的護盾
11, 馬里特的木鎚
12, 威爾瑪蓋頓之鎚
13, 月之王的妖精鐵鎚

刀劍:
1, 快瘦
2, 鏟刀
3, 愛之劍
4, 巨雷刀
5, 放浪劍
6, 花花公子
7, 戳刺先生
8, 畢鐸的彎刀
9, 酌飲靈魂者
10, 商人的保鑣
11, 亞弗的悲傷
12, 非常鋒利的剪刀

衣服:
男性睡衣(4)
女性睡衣(4)
尊貴王子套裝(4)
尊貴公主套裝(5)
實用王子套裝(4)
實用公主套裝(4)
男性遺民套裝(5)
女性遺民套裝(5)
男性傭兵套裝(5)
女性傭兵套裝(5)
小雞套裝(4)
男性化妝舞會套裝(6)
女性化妝舞會套裝(6)
男性搶匪套裝(5)
女性搶匪套裝(5)
男性戰士套裝(5)
女性戰士套裝(5)
男性魔法師套裝(5)
女性魔法師套裝(5)
女王套裝(5)
國王套裝(5)
廚師帽 (最大機會係與廚師做朋友,在一定機率下佢會送廚師帽比你。挖掘亦有機會獲得只係機率太細。)
軍用套裝 (悲慟森林的惡魔之門獲得)

之前我爆左3次機已經搜集了43把武器,可惜中左bug,結果只能在其他save中搵翻34把......
依加在各方好友幫拖下集得48把,因此如果大家有"渴血者"的話我可以用任何武器交換。

白鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

c兄,高地人套裝是不計算在內的,從你的衣服表看到,欠(男女搶匪套裝---共10)
在布萊特沃村落的服裝店內可購買到,
(渴血者)我就無,武器好多我都無,
其實武器都可用你之前所講的屈錢法復製出來的,

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

c兄,高地人套裝是不計算在內的,從你的衣服表看到,欠(男女搶匪套裝---共10)
在布萊特沃村落的服裝店內可購買 ...
levin21 發表於 2010-11-12 10:22

係喎,衣服我齊左喇....我都係copy人地後加自己注解啫,點知佢會錯....改翻了。
武器我有copy比自己,因為死save前好在部份武器copy左比其他game tag先可以搵翻34把。

武器都快齊了,岩岩個朋友話佢有渴血者,渴血者似乎係比較難搵.....

武器爆一次正常得10~2x把,店舖可買約20把,其他都係開寶箱隨機,
而剩翻幾把武器係跟game tag(人地係咁話,不過我用4個game tag都係同一把....),所以必須同人交換....

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係喎,衣服我齊左喇....我都係copy人地後加自己注解啫,點知佢會錯....改翻了。
武器我有copy比自己,因為 ...
marcolau 發表於 2010-11-12 13:45

武器要爆?!?!講到呢集好似麻煩咁多咁既.......

銀級玩家

武器要爆?!?!講到呢集好似麻煩咁多咁既.......
kalok6 發表於 2010-11-12 16:48

我意思係爆一次機只能集得10~2x把.....
上集儲表情、狗仔書同公仔,3樣都係隨機,今集的武器已經簡單得多。