設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[香港] 殺破狼 .... J J 小評 (含內容)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

唔好怪我而家至睇呢套戲,因為都係多得無記近期呢兩套劇老細都無乜興趣,所以至能夠抽空清o下d舊戲,言歸正傳我地去片。

呢套戲我會歸落去男人既電影,咩意思?即係成套戲無乜女角,就算有都係d可有可無既角式,表表者有杜sir 既槍火都係類似我所講係男人既電影類型,呢套戲拍攝手法我個人幾鐘意,而打鬥設計波子丹係有一手,尤其是同吳京打果場,快而狠果隻,而同洪金寶果場就有d摔交既動作,感覺上無咁千篇一律,吳京出場果下真係幾有氣勢,抵讚!但文戲就真係略為遜色,故事結尾個人覺有d草草收場既感覺,唔明點解最後要安排波子丹跌落街死,仲要死得咁無謂,乜死得人多代表好睇咩?

總結:因為睇dvd關係,所以睇過其他朋友既影評話 bluray 音效好勁我試唔到,但用dd5.1既效果已經令到我要盡量要將音量收細,一陣擾到民就唔好啦!而對我黎講呢d戲睇一次就夠,所以都唔預算買bluray翻睇,總意打鬥片既朋友應該會睇得幾肉緊!

溫馨提示:呢套戲係三級片黎架!不過段估都無乜人會同小朋友睇呢套戲掛!^^

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我都幾鍾意呢套戲,尤其同吳京打果場,兩個字: 快 + 狠
TV: Sony KD-49X9000F
BDP: OPPO UDP-203
CS: Klipsch RC-10

高級玩家

其實, 除左打鬥之外, 呢套戲都不乏好多好戲之人, 智叔, 華哥, 重有好少拍電影既 danny summer.
佢地既角色, 戲份, 都為電影帶來其他原素, 令打鬥場面合理化.... (如果唔係, 好似住後的 奪帥, 都係走 殺破狼 既路線...但係就明顯欠缺一 d 野)

另一套小弟十分喜愛既男人電影係 "放逐" !!!

高級玩家

我都幾鍾意呢套戲,尤其同吳京打果場,兩個字: 快 + 狠
hkbeachboys 發表於 2010-11-11 11:33

係呀....唔知重有無戲會揾佢兩個合作呢........

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

唔好話我馬後炮,當年睇完已經預言話子丹喺呢期嘅動作巨星

進階玩家

my favorite movie for donnie yen, very intense !!

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我就覺得唔好睇

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 1# lkljason

你唔想見到甄子丹死就睇埋另一個結局啦,死唔去架。
這套戲我都覺得幾好睇,DVD同BLU-RAY我都買過,如果你有DVD就唔駛買BLU-RAY啦,慳返好過,因為又係一隻搵笨實既高清碟,應該咁講,如果部DVD機有升頻既話,畫面質數同一隻唔靚既殺破狼BLU-RAY碟唔會差太遠!

另我鐘意這套戲既原因同葉問2一樣,就係有大哥大演出。
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  lkljason

你唔想見到甄子丹死就睇埋另一個結局啦,死唔去架。
這套戲我都覺得幾好睇,DVD同BLU-RAY ...
tennishk 發表於 2010-11-16 23:22

咁得閒要睇埋另外個結局至得