設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

星期日去左睇"三國之見龍卸甲"- 小評(唔算含)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小瑟不嬲都係三國 FANS(我係因為三國GAMES先開始迷上的XDDDD), 但因為知道呢部見龍卸甲應該

同真實既歷記係有D出入, 所以我本身都冇諗過睇, ,但因為我同JONES同我表弟都對三國中, 趙子

龍係有上萬二分既崇拜, 再加上子龍呢個角色係由劉華做, 係選角上, 真係非常之吸引, 而係呢

個香港電影圈內, 配得上子龍既角色既, 又真係只得劉華岩, 就係種種既原因之下,最後都係買飛

入場睇呢套"三國之見龍卸甲"........點知, 趙子龍一開口....嘩..... 真是他媽的爛呀(請用國語講)......把聲完全不知所謂, 冇哂劉華既神髓, 成套戲都係用國語講唔緊要呀, 搵返佢地本人配音丫大佬, 呢套戲既選角我覺得非常之咁好, 曹操搵左劉松仁, GOOD, 關羽搵狄龍, 可以, 張飛就應該係一位中國演員, 都好好, 總之呢套戲選角就非常之岩位, 不過雖然9成都係香港演員, 不過就9成都係用唔知咩人既配音.....我真係小..................總之一句講哂, 嬌陽出黎電影, 一定比佢地自己攪喎既, 上次墨攻又係咁, 咁次仲大鑊.Smilies013Smilies013Smilies013

再講劇情, 如果你想睇返趙子龍既威風, 係頭半個小時都可以睇到, 因為開頭就會上演一場"百萬軍中藏阿斗", 但之後既劇情就快過子陣, 炸一聲蜀國五虎出場但轉個頭就全部死哂, 死剩子龍, 最後就講埋佢最後一次出戰之後就成套戲完左勒.............講真, 真係好失望, 我覺得三國有咁多精彩既戰役, 是但搵多幾場精彩既來拍都可以呀, 依家好似格硬要拍出一個完整既故事出黎比人睇咁.......雖知道, 趙子龍雖然係一個完美猛將, 不過想睇三國既, 除左睇個人表演之外, 最重要係鬥勇鬥謀, 本片係頭半個小時都算勉強可以做到, 但之後.......仲要整個羅平安出黎, 對唔住, 小弟係三國內真係冇咩留意到呢位仁兄, 真係唔好意思.............Smilies003...最後......我只係想佢快D散場呢!!!!!!!:L:L

總結就係等.....等6月吳導演既赤壁啦, 呢套擺明就係食住赤壁個勢, 滾我地呢D三國死硬FANS錢既電影來, 第日出碟呢套多數都唔會再入或再睇架勒, 除非佢整返條粵語對白5.1入去啦, 唔係真係唔洗指意呀!!!!!:@:@:@

岩岩查返歷史, 我都話趙雲係病死架啦!!!!! 我真係......Smilies001Smilies001
建興七年(229年),趙雲病逝,後主於景耀四年(261年)追諡他為順平侯。
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

但劉華把聲真係好唔掂, 我睇投名狀時, 劉華都係講國語, 唔知佢係配音定唔係啦, 不過把聲順耳好多, 唔知係咪上戲阮時把聲係咪咁既呢??? 因為我係睇 DVD的~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

唔係佢本人但佢把聲好順耳好多, 咁先係路架麻. 依家呢套..........唉~~~

Post76玩樂網.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

蕭若元評見龍卸甲之失敗01

蕭若元評見龍卸甲之失敗02

5萬

總版管

GOOD LINK呀!! THX~~~Smilies018 Smilies018 Smilies018
哈哈哈哈. 百萬軍中藏斗Smilies017Smilies017Smilies017Smilies017Smilies017

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

呢套我都睇左...真好失望!!!Smilies003 Smilies003 Smilies003

不知吳宇森那套又如何呢??:lol :lol

"Red Cliff" 《赤壁》
吳宇森 作品
本片演出的角色如下:
張震孫權
林志玲小喬
胡軍趙子龍
巴森關羽 (關公)
中村獅童甘興
趙薇孫尚香
金城武諸葛亮
梁朝偉周瑜
張豐毅曹操

今年七月   雄霸天下

同樣又係與三國有關吧!!!;P ;P ;P
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

5萬

總版管

原帖由 DVD迷 於 2008-4-16 23:42 發表
呢套我都睇左...真好失望!!!Smilies003 Smilies003 Smilies003

吳宇森 作品
本片演出的角色如下:
張震飾孫權林志玲飾小喬胡軍飾趙子龍巴森飾關羽 (關公 ...

我頂佢, 依家仲話票房好好, 要拍續集喎, 拍劉備同關羽既故事, 又作到不倫不類, 好心啦, 咪醜化三國們既偶像啦, 呢個李仁港真係唔怕醜......雖然話電影係創作姐, 但同三國演義示著差太遠既話, 全部三國迷都一定會蔑視你呢.....仲有, 唔知 三國既人仲以為歷史真係咁, 好似依家呢套咁, 有咩理由孔明會整死趙雲, 又比果個咩咩普嬰智取到先得架, 真係:@:@:@:@:@:@:@:@:@Smilies001Smilies001Smilies001Smilies001Smilies001Smilies001Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016Smilies016

Post76玩樂網.

5萬

總版管

原帖由 DVD迷 於 2008-4-16 23:42 發表

吳宇森 作品
本片演出的角色如下:
張震飾孫權林志玲飾小喬胡軍飾趙子龍巴森飾關羽 (關公 ...

胡軍趙子龍
^^^^^^^^ 呢條友都可以做子龍.....吳先生真係.................敗筆呀!!!!Smilies001

Post76玩樂網.