設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[XB360] Fable III 屈錢法

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

每集Fable都會有唔同屈錢技,今集都唔例外。
不過今集搵$其實已經易左好多,至少同金錢有關嘅成就在未同屈錢技之前我已經開左。
但如果要快速拎到隨機武器(?),就最好先屈金,因為隨機武器要約九百萬先拎到鎖匙。
九百萬唔係一時三刻可以搵到架。

屈錢步驟如下︰
P1=1 play手犁,P2=2 play手犁。
1, 先進入自己個遊戲SAVE(當然係P1)及身上必須有$。
2, P2按Start進入遊戲。
3, P1送禮(所有金錢)給P2。
4, P2拒絕收禮。
5, P1將P2踼出遊戲(十字掣向下)
6, P1去庇護所收禮。
7, 重複步驟2~7.....

做第一次時金錢只會x1(即係冇加過$),之後再做就會x2, x3一直加上去,好快就會過千萬。
不過要注意一點,最多1千萬就要收手,否則你會後悔。

複製武器亦一樣做法,因為遊戲中有50把武器,其中隨機武器係要必須同其他玩家交換先可以集齊.....

小評︰
尋晚爆左一次爆,但可惜係哩隻game太多野搞,所以我爆一次都未完全了解遊戲系統,而事實上仍有好多隱藏要素有排搞。

其實今集Fable睇落好似易玩左,其實並非真係咁易玩,在上集我可以不死爆機,但今集死左十幾次(不過當中有唔少係因為想開成就要死.....^^!)。
上集好多野都可以同$買,包括升呢。但今集要升呢就改為開寶箱,但寶箱都唔係咁易開。
而武器升級就要先了解升級條件,否則你打一世都升唔到。
魔法亦要育成,所以想升晒d野都唔係咁易。
而今集敵人明顯多左,所以開頭打得好吃力,所以要唔死爆機要花點心機。
今集故事比上集差左,大慨你早先(即Fable 2主角)而準備好一切,但今集內心爭鬥明顯加強左,好多地方都要玩家決定.....
動作部份加強,戰鬥變得精彩,不過魔法勁得異常霸道,尤其後段如果只用劍招一定吃力。
今集除主線及副線任務外,新增交友的關係任務,其實關係任務重複性好大,不過可做可唔做,如果升呢及結婚你都冇興趣的話,大可以唔做,完全由玩者自己決定。

總結︰
系統大致同上集相同,明顯改動係戰鬥系統及界面,
尤其欣賞地圖系統,屋樓買舖相當方便。
不過戰鬥系統改左有好有唔好,雖說冇能源bar,但就變得要更小心自己條命仔。
上一集故事始終比較好,而今集自由度更大。
敵人多左,招式變化亦大左,令戰鬥更爽快。
人設靚左,總好過上集「能力越大,個樣越醜」,搞到冇咩心機玩......

我個人比較偏重故事性,所以對今集有D不滿,好在爽快感提升算係補足.......

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ching u are so fast to finish the game.........

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ching u are so fast to finish the game.........
ming226 發表於 2010-10-30 01:47

好似真係快左D.........^^!
主要系統同上集差唔多,所以易上手.....

進階玩家

未玩過上一集,直接玩呢集會唔會有情节障礙呢

銀級玩家

未玩過上一集,直接玩呢集會唔會有情节障礙呢
james108022 發表於 2010-11-1 22:55

唔會,因為兩集相隔50年。
上集主角已經成為歷史人物....

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔該晒!!!CHING!!!等平些少買番隻先.....

銀級玩家

唔該晒!!!CHING!!!等平些少買番隻先.....
kalok6 發表於 2010-11-2 05:51

一係唔等,一等到等白金版......
因為XB白金版一定連DLC,到時一定抵好多。
不過到時又可以冇人陪你ONLINE....

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

而且遲d佢一定會fix左屈錢bug.....

銀級玩家

而且遲d佢一定會fix左屈錢bug.....
wahwahb 發表於 2010-11-2 12:35

其實FABLE屈$技算係非公開官方秘技,所以唔算係bug。
總之每集FABLE都一定有錢屈,只係方法唔同。
此技其實在推出第2日已經放出,似乎係官方自己發放.....

而今集武器收集,如果要集齊50把,非用此技不可。
因為冇人會咁特別自己唔要而比把傳奇武器你.....
所以交換前都會自己複定一兩把。