設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

PS3 Firmware (v.2.30) Details (Download link in Page 3)

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
I have more good news to report today – the system software update will also add DTS-HD Master Audio output for Blu-ray videos, which means the high-definition visuals of Blu-ray will now be matched with the highest quality audio for the ultimate movie-watching experience on PS3.

DTS-HD Master Audio is literally bit-for-bit identical to the studio master recording and makes movie soundtracks and sound effects truly come to life. The technology delivers audio at the incredibly high rate of 24.5 mega-bits per second (Mbps) on Blu-ray disc, which is significantly higher than standard DVDs. DTS-HD Master Audio also offers 7.1 audio channels at 96k sampling frequency/24 bit depths, so you’ll be totally immersed in the sound. The firmware update will add DTS-HD High Resolution Audio as well, which is a similar output technology that requires less disc space. You can read more about both codecs here.

A lot of you, particularly the home theatre enthusiasts and audiophiles out there, have been asking us for this capability, and we can’t wait until you have an opportunity to pop in a compatible Blu-ray video to test it out for yourself.

http://blog.us.playstation.com/2 ... -store-walkthrough/

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我岩岩都睇到, PS3 SUPPORT DTS MA喎, 不過最衰唔係 BITSTREAM啦....XD XD XD
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

好過冇啦~

黃金玩家

Ricky

有小小睇唔明

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

用WEBSITE轉既中文版本!!

我有更好的消息今天報告- 系統軟體更新並且將增加DTS-HD 主要音頻輸出為藍色光芒錄影,意味藍色光芒高清晰度的視覺與最高的質量音像現在將被匹配為最後電影觀看的經驗在PS3 。DTS-HD 主要音像逐字地是位元為位元相同與演播室大師錄音和做電影電影配樂並且音響效果真實地來到生活。技術提供音像以24.5的難以置信地高速率兆每秒(Mbps) 在藍色光芒圓盤, 顯著高級比標準DVDs. DTS-HD 主要音像並且提供7.1 音像渠道在96k採樣frequency/24 位深度, 因此您完全將被浸沒在聲音。固件更新將增加DTS-HD 高分辨率音像,是相似的產品技術要求較少磁盤空間。您能讀更多關於兩codecs 這裡。全部您, 特殊家庭影院熱心者和audiophiles 那裡, 要求我們這能力, 和我們can't等待直到您有一個機會流行在兼容藍色光芒錄影測試它為你自己。
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

中文版仲唔明.....XD
係咪即係好似True HD咁轉做LPCM先出到?

5萬

總版管

我估就係勒, 佢完全都冇講到 bitstream呢個字, 如果佢係可以出 bs既, 一定大大隻字打出黎啦~~~~

講真, 佢只可以內置解我覺得作用唔係咁大呢, 尋日試詔睇蜘蜘俠3, 同 DD THD, D聲好局速, 唔開揚, 完全唔掂, 我對 PS3既內置 SOUND CHIP真係冇咩好感, 當然, 我冇用到咩靚既電源線啦, 我聽人講, 話如果買左條同部機差唔多價既靚 POWER, PS3先會有靚聲出到黎呢~~~~~:lol :lol :lol

不過......以一部 2680既機來講, 有埋 DTS-HDMA見得到, 仲想點呢~~~~;P ;P ;P ;P

Post76玩樂網.

鉑金玩家

原帖由 小瑟 於 2008-4-11 10:10 AM 發表
我估就係勒, 佢完全都冇講到 bitstream呢個字, 如果佢係可以出 bs既, 一定大大隻字打出黎啦~~~~

講真, 佢只可以內置解我覺得作用唔係咁大呢, 尋日試詔睇蜘蜘俠3, 同 DD THD, D聲好局速, 唔開揚, 完全唔掂, 我對 PS3 ...

$2680 o既機佢叫你用條$2680 o既電源線?
咁條HDMI線怕且都冇可能平過$2680架啦!
會唔會係妹仔大過主人頭得滯呢?
條友老點你咋?Smilies015 Smilies015 Smilies015

我情願將果幾千銀買部靚機,
再用鴨尿街D cheap cheap線,
我相信出黎o既效果一定會比你o既方案好呢!;P ;P

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

小瑟兄你意思係ps3自己解左碼,跟住再出lpcm俾amp?
如果係的話就太無聊了...:L

白鑽玩家

原帖由 yin206 於 2008-4-11 16:26 發表
小瑟兄你意思係ps3自己解左碼,跟住再出lpcm俾amp?
如果係的話就太無聊了...:L

都唔係呀,話晒D聲冇壓縮,點都好過聽返Dts啊。