設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: yin206

2個月就斷左氣的SAMSUNG P-1400

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 yin206 於 2008-4-15 09:37 PM 發表

都不太多姐....你又買返部ps3
同BD-P1400咪同我一樣:lol
記住一定要買BD-P1400
又有野送,幾好呀:L

話時話,有乜送呢? 托下巴.gif 托下巴.gif 托下巴.gif

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

哈哈Smilies017 Smilies017 Smilies017 Smilies017

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 Terence 於 2008-4-15 21:49 發表

話時話,有乜送呢?155441554515546

由你部機到手開始送你長期驚嚇:funk::funk::funk:
低到爛Smilies003

鉑金玩家

Smilies015 Smilies015 Smilies015 Smilies015

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

又有新進展
今日SAMSUNG客服打黎
佢話:部機入面有{快}電原電路板燒左,所以冇電到
我話:咁幾時ok?
佢話:因為而家電原電路板冇貨,返緊船,所以要4-6星期先攞得
我話:哥仔!!我部機買左2個月,而家頭頭尾尾要我等2個月,咁你覺得合唔合理呢?
佢話:先生對唔住,我幫你落個urgent order,叫c虎盡快搞好俾你
當時因做緊野都冇再講咁多
SAMSUNG真低買Smilies001Smilies001

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 yin206 於 2008-4-17 16:59 發表
又有新進展
佢話:因為而家電原電路板冇貨,返緊船,所以要4-6星期先攞得
我話:哥仔!!我部機買左2個月,而家頭頭尾尾要我等2個月,咁 ...

返緊船? 通常公司運機就用船, parts就用Air架Wor.
唉!~ 通常依個係standard答案. 總之凡係衰parts,就話就船期
Samsung就算用Made in Korea既電路板,船期由斧山到香港只係3-4日
比埋佢當係Made in China, 佢地設廠通常係珠三角洲,用車半日都到.
所以我估計大多是等集齊parts先然後出貨...........:@

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 Ken704 於 2008-4-17 17:40 發表

返緊船? 通常公司運機就用船, parts就用Air架Wor.
唉!~ 通常依個係standard答案. 總之凡係衰parts,就話就船期
Samsung就算用Made in Korea既電路板,船期由斧山到香港只係3-4日
比埋佢當係Made in China, 佢地設廠 ...

可能佢這一水機有1000部又俾佢賣到1000部喎
但而家得800部機壞左返左佢到,可能佢想等果200部壞左,返左佢到,一次過整呢.....Smilies004Smilies004Smilies004

鉑金玩家

原帖由 yin206 於 2008-4-17 04:59 PM 發表
又有新進展
我話:哥仔!!我部機買左2個月,而家頭頭尾尾要我等2個月,咁你覺得合唔合理呢?
佢話:先生對唔住,我幫你落個urgent order,叫c虎盡快搞好俾你
當時因做緊野都冇再講咁多
SAMSUNG真低買Smilies001Smilies001 ...

落左urgent order應該可以快D整返好部機比你........起碼快兩日啦......Smilies017 Smilies017 Smilies017 Smilies017

鉑金玩家

原帖由 Ken704 於 2008-4-17 05:40 PM 發表

比埋佢當係Made in China, 佢地設廠 ...

4~6個星期?
扒艇來回香港斧山都唔使咁耐下話?Smilies015 Smilies015

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 yin206 於 2008-4-17 16:59 發表
又有新進展
我話:哥仔!!我部機買左2個月,而家頭頭尾尾要我等2個月,咁 ...

果然又係冇貨, samsung真係次次都用呢招既, 唉.....我今日行過電器鋪, 真係好想買呢部機, 不過.......天使出黎講左一句.......壞左好煩架, 即時冇哂想買既沖動!!!:L
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.