設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sing1357

SING1357的影音天地

高級玩家

Update 下對最新後置同出下報告 :

報告:

尋日搵左熊貓大豹逃獄同埋末世天書槍戰一段黎聽,聽多左好多環境音效,其他聲音好似石頭碎裂亦都像真左

至於環繞效果,我覺得os3做得幾好,一d以前係showroon先覺既定立都交代到,當然無係showroom效果咁好啦,因為我梳化貼牆

但有一個問題係有時我覺得應該係正後面黎既音,有時變得從後面高處黎,如一d槍聲,可能對os3吊得太高同埋後面唔夠位

暫時都覺得750同os3無特別唔夾,收住貨先啦

評分

參與人數 2威望 +10 收起 理由
fuman0123 + 8 Good.......!
chhanthony + 2

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Update 下對最新後置同出下報告 :

報告:

尋日搵左熊貓大豹逃獄同埋末世天書槍戰一段黎聽, ...
sing1357 發表於 2010-12-23 00:58

恭喜有新後置玩
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

新仔玩家

Small listener

Like 76! Many many good sources here

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

一對後置好醒神{:4_67:}

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

MK+OS
呢個組合我都考慮左好耐!
可唔可以講多小小呀?

高級玩家

一對後置好醒神
鐵心心 發表於 2010-12-26 14:34

真係聽多O左野~

高級玩家

MK+OS
呢個組合我都考慮左好耐!
可唔可以講多小小呀?
Vader 發表於 2010-12-27 18:55

其實個報告講左重點架啦... 就係聽多左好多環境音效,同埋750同os3無特別唔夾

師兄用緊乜夥後置?考慮緊D乜?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 57# sing1357

唔該晒師兄先!
我都係用750,不過唔係M&K!
新手嘅我因為銀彈有限,只係買左三隻玩!
後置就用返之前啲套裝有聲就算,但一直都忘記唔到試機果時睇GIJoe有幕成架車係頭頂飛過吓!
所以宜家想攪攪佢!

高級玩家

回復  sing1357

唔該晒師兄先!
我都係用750,不過唔係M&K!
新手嘅我因為銀彈有限,只係買左三隻玩 ...
Vader 發表於 2010-12-28 01:27

ching如果你既要求係咁,os3應該比到你有突。佢做後置既c/p都幾高。

如你有興趣可以上來小弟度聽聽,如果啱心水先買,無謂浪費

星級玩家

師兄多謝你先!
比老豆落左毒,最後都係決定買番MK!
有時間都可以一齊研究下,師兄住邊區呀?
我係元朗仔!