設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tung11280

[吹水] Close

關閉 [複製鏈接]

銀級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  tung11280
核凸…問人攞分……!
fuman0123 發表於 2010-12-2 09:19

ricoy288 夠叫我加分唔見我話佢核凸你隻正鐵公雞
http://www.post76.com/discuss/vi ... mp;page=1#pid876126
�ɶ�  챴

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

個衰仔梗係話緊part 1大作有無得着,咩泳褲比你攪到我頭都爆,而家醒起博穎
今日請咗病假,咁早見我係等 ...
tung11280 發表於 2010-12-2 16:40

我都病左3日, 而家都仲咳緊呀及食緊藥, 你果晚call我聽唔出我把老牛聲咩.

好野呀, 終於知道咩係泳褲............

52W400,HW30ES
OS80電,Oppo93,CXA5100,CDS2000
M6pre,Sunfire 7201x2,HRS12,JLF112
CM8,CMC2S2,DS3,686S2,

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

個衰仔梗係話緊part 1大作有無得着,咩泳褲比你攪到我頭都爆,而家醒起博穎
今日請咗病假,咁早見我係等 ...
tung11280 發表於 2010-12-2 16:40

保重丫....而家D天氣好易"中招"

銀級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

保重丫....而家D天氣好易"中招"
kalok6 發表於 2010-12-2 21:04

呢個係平時返工,放工搭車D無良人又唔帶口罩,响度咳咳咳,咳到傳染咗比我
�ɶ�  챴

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢個係平時返工,放工搭車D無良人又唔帶口罩,响度咳咳咳,咳到傳染咗比我 ...
tung11280 發表於 2010-12-2 21:12

我都好憎呢D人...........

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

歇後語:
過街老鼠 ~ 人人喊打 ; 貓哭老鼠 ~ 假慈悲 ; 老王賣瓜 ~ 自賣自誇 ; 泥菩薩過江 ~ 自身難保  ...
tung11280 發表於 2010-12-2 03:36

有些語句都時常用

part 2 幾時出呀

分後補

* 個老夫子是否fuman 兄嗰隻

銀級玩家

有些語句都時常用  
part 2 幾時出呀
分後補* 個老夫子是否fuman 兄嗰隻{ ...
waicsl 發表於 2010-12-2 21:51

無錯响大蕃薯度偷來的 th_051_[0].gif
�ɶ�  챴

銀級玩家

錢罌 :有入無出 新屎坑︰三日香 破燈籠︰別點了 籮底橙 :揀唔上手  交通燈 :點紅點綠
雞屙尿︰少見 生蟲拐杖︰靠唔住 阿茂整餅 :無個樣整個樣  秀才毛巾︰包輸( 書 )
狗拿耗子 :多管聞事 神台貓屎︰神憎鬼厭  牡丹︰唔知香定臭  冇掩雞籠 :自出自入
蜘蛛結網 :自私( 絲 )自利( 理 ) 瞎子算命︰滿口胡言 搬雪填井︰白費力 瞎子看戲 :跟人笑
X光照人:睇穿你 神仙放屁:不同凡響 廚房階磚︰鹹濕  潮州音樂︰自己顧自己 市橋蠟燭 :假細心( 芯 )
田雞過河 :各有各撐 飛蛾撲火 :自取滅亡 日本首相 :左( 佐 )騰右( 佑 )騰
狗捉老鼠 :多管閑事 畫蛇添足 :多此一舉 空心大樹:徒有虛名  翻渣茶葉︰無哩味道
對牛彈琴 :不入耳 非洲和尚︰乞( 黑 )人憎( 僧 )日本郵船 :遲( 池 )早完( 丸 ) 賣鯇魚尾︰搭嘴
和尚擔遮 :無法( 髮 )無天  屙尿射竹筒 :靠撞 陸雲廷睇相 :唔衰攞嚟衰
問師姑借梳 :實無 冇柄士巴拿 ︰ 得棚牙 閻羅王探病︰問你死未 蛋家婆摸蜆 :望第二世( 篩 )
茶館裡的水︰滾開  黃皮樹了哥 :唔熟唔食 砒霜浸辣椒︰毒辣 鯪魚骨炒飯 :唔食餓死,食又唉死
死了的鴨子 :嘴硬  秋蟬跌落地︰無晒聲 稻  劉備借荊州︰有借無還
財到光棍手︰一去無回頭 老虎戴念珠︰偽善 買鹹魚放生︰不知死活 棺材裡伸手 :死要錢
閻王爺投稿 :鬼話連篇  殺雞用牛刀 :小題大做 酒樓點心車︰推來推去
冷眼瞧螃蟹︰看你橫行到何時  三夾板上雕花 :刻薄 禿頭上的蝨子︰明擺著的
壽星公娶二奶 :有心無力 豬八戒照鏡子︰裡外不是人 老和尚看嫁粧︰下世再說 雞蛋裡挑骨頭 :得閒無野做
半天雲掛口袋 :裝瘋( 風 ) 老虎頭上拍蒼蠅 :不想活了 牛頭馬面咬耳朵︰鬼聲鬼氣
狼父豬母的兒子︰又惡又蠢 關公面前要大刀︰不自量 紅番排隊去廁所 :語無倫次 ( 羽毛輪廁 )
見了岳父問貴姓 :有眼不識泰山 黑白無常敘交情︰鬼話連篇 孫猴子變山神廟 :露出尾巴
和尚廟對著尼姑庵 :沒事也有事 灶門口栽楊柳 :死不死活不活 順風吹火 :用力不多
黃梅天 :十八變 黃鼠狼咬烏龜 :無從下手 碼頭上釣大魚 :落空 稻草人救火 :自身難保
樹上的貓 :不成猴 票友兒下海 :也算內行 蛇吃蛇 :比比長短
胡桃裡的肉 :挑出來吃的 架上的黃鶯 :唱得飛不得 沖涼缸釣魚 :白費心機
叫化子請客 :不用謝 茄子開黃花 :變種 酒樓的點心車 :推來推去
鬼打官司 :死不讓人 房裡的錘布石 :死挨打 秀才走路 :慢哼哼 奶媽抱孩子 :人家的
月亮裡點燈 :空掛明 口水多過茶 :會說不會做 半空裡翻觔斗 :不著實地
狗掀門簾子 :全仗一張嘴 大風吹倒梧桐樹 :自有人議長短 烏龜爬門檻 :但看此一翻
破燈籠 :別點了 啞巴上學 :沒問題 惡狗當路睡 :人己二不便 螞蟻吹蕭 :好大的口氣
螃蟹過河 :七手八腳 落水狗上岸 :抖起來了 腰裡掛個老鼠皮 :混充打獵的
龜兒不笑虌 :同個洞裡歇 斷線的風箏 :飄了 雞手敲鼓 :沒回音
羅漢請觀音 :賓少主多 鐵匠做官 :只管打 瞎子伸指頭 :指啥哩 瞎子吃湯圓 :心裡有數
外甥打燈籠 :照舊(舅) 孔夫子搬傢 :盡是輸(書) 火燒旗桿 :長炭(嘆,即享受)
蒙古大汗 : 忽必烈  被打至屁股(忽)[必定]開花(烈==裂)

評分

參與人數 2威望 +15 收起 理由
ricoy288 + 10 有quota呀...
waicsl + 5 sorry, 只得5分, 又無晒分

查看全部評分

�ɶ�  챴

銀級玩家

我都病左3日, 而家都仲咳緊呀及食緊藥, 你果晚call我聽唔出我把老牛聲咩.
好野呀, 終於知道咩係泳褲.... ...
ricoy288 發表於 2010-12-2 17:03

都係定兄好眼光,乜條泳褲咁紅咩,兩張post都熱晒,我不過玩吓啫,估唔到 我而家好咗一半啦
�ɶ�  챴

銀級玩家

有些語句都時常用  
part 2 幾時出呀
分後補
* 個老夫子是否fuman 兄嗰隻{ ...
waicsl 發表於 2010-12-2 21:51

part 2 OK see
�ɶ�  챴