設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tung11280

[吹水] Close

關閉 [複製鏈接]

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 27565# circleli

女人真係好麻煩....
我公司d女人都好麻煩....專門攪事

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔怪之得呢輪你咁少蒲頭啦!原來畀人玩到痴咗線!真係戥你辛苦囉!唉........真係搵食艱難,仲要遇著D麻X ...
jt24 發表於 2012-1-11 10:07

啲老女人最鍾意話你啲嘢唔得, 點解唔得佢又話唔到你知, 總之就係想你做到佢心裡面覺得啱既嘢!!
大姐呀, 個個女人都咁鍾意叫人估佢心裡面要乜做乜春!! 況且你搵得design agency做, 梗係要相信間design agency點解要同咁既approach同tagline去做, 我又唔係無support, 乜q都唔聽自己用word做咪算q數囉!!!
問心, 如果啲老女人心裡面諗既嘢係得, 家下香港出邊大部份ad就唔會咁x流啦, 佢哋唔睇《天與地》, 淨係睇後宮八婆你鬧我樣衰, 我鬧你無著底褲!!!
仲要明知時間唔夠都仲要不斷打電話煩x, 個schedule咁緊完全係因為佢地班八婆改完planning又改, 搞到之前個幾月做既嘢掉落海, 宜家仲諗計點樣將個鑊比我揹!!!
2012一定世界末日, 因為老女人當道!!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
RiceR9 + 10

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 27570# jt24

我真係好少上去...上親去都係有特別節目,
無得去行街買野.....
而且我好想快d有得睇....
攪咁多野都仲未真真正正, 清清楚楚地睇

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  jt24

我真係好少上去...上親去都係有特別節目,
無得去行街買野.....
而且我好想快d有得 ...
RiceR9 發表於 2012-1-11 10:30

搵D成日上去嘅Ching幫手囉!我都入咗隻少時日本演唱會BD.........

評分

tung11280 + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

啲老女人最鍾意話你啲嘢唔得, 點解唔得佢又話唔到你知, 總之就係想你做到佢心裡面覺得啱既嘢!! {:6_121: ...
ykluk 發表於 2012-1-11 10:29

咁你要學吓D太監點樣冧D皇太后喇!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  ykluk

"張飛送既"係咪你攪架??
RiceR9 發表於 2012-1-11 10:17

唔係啦, 呢個算係好啲既嘢喇!!
有啲公司都會肯接受agency嘢, 不過一定要係超大公司, 即係俗稱"4a"既公司, 通常都唔係香港公司, 不過佢地其實都係每一team 3-4個人咁接job, 只不過公司名夠大同收得超貴, 所以搵得佢地既都"被迫"去信佢地!!
至於我做呢間小公司, 點會有人理我地意見呢又...問心, 做咗十幾年, 我未做過一份嘢自己覺得真係靚既, 只會有啱老女人既!!

評分

RiceR9 + 10 慰安分

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

回復 27572# ykluk

今晚有分加晒比你
完全感受到你既怨屈....

3萬

白鑽玩家

咁你要學吓D太監點樣冧D皇太后喇!
jt24 發表於 2012-1-11 10:33

所以通常做呢行既, 細公司唔會做得耐, 一係轉行, 一係做老細(搵啲靚嚟做唔使自己頂), 好似我呢啲做咗十幾年既算少有...

評分

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

回復 27574# jt24

你講288哥
唔洗啦...今晚我都出旺角

3萬

白鑽玩家

回復  ykluk

今晚有分加晒比你
完全感受到你既怨屈....
RiceR9 發表於 2012-1-11 10:36

我都係上嚟呻幾句, 一陣又消失又要死過...
最慘係自己友好多時都唔十卜, 打工仔大部份都係覺得夠鐘就收工使乜同你搏, 老細又會覺得我搞唔掂個客收唔錢又嘈, 我做呢啲三煞位乜都要受, 搞唔掂又係要自己死掂佢...

評分

查看全部評分