設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hy358

[請教] 第一次用自己套av amp 聽天蝶女聲

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第一次用自己套av amp 聽天蝶女聲

都係考慮買部 int. amp. , 有 av-bypass, 可以用rca 純聽歌, 又可以駁 av amp 睇戲.
一舉兩得!   
新出d int. amp. 好多都有av-bypass 功能, 應該有啱你budget 和品味既產品。

Ching int amp av bypass個 logic 係點?
係咪Player > int amp > av amp > spk?
假設我得一對喇叭,聽歌av amp 就by pass?
Thx

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復 31# hy358

我係新手, 但係咪應該係:
player-> int amp <-av amp pre out
                |
        front speakers

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

師兄仲有大把位喎
你只係需要買部HI-FI仔主機駁返對QUAD
karl1985 發表於 2010-10-12 00:49

ching 我想問一問, 其實點樣駁番埋同一個speaker? 係咪好似駁電線咁, av amp 同 player 既 線駁埋一齊插入去speaker 就得架?

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄仲有大把位喎
你只係需要買部HI-FI仔主機駁返對QUAD
karl1985 發表於 2010-10-12 00:49

邊有位呀
不過最大問題係得一對spk, 對QUAD只可駁一部機?!........
想影音分家, 老細先同我分家

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實我都係唔多識, 又唔駛DIY既, 買架現成普通既玩下都OK. 用住原裝跟機膽先, 玩到咁上下, 再爬下文 ...
leo25 發表於 2010-10-12 09:37

CHING, 有mud好介紹??

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

邊有位呀
不過最大問題係得一對spk, 對QUAD只可駁一部機?!........ ...
hy358 發表於 2010-10-12 10:43

我都係不停抽插轉喇叭線咋

星級玩家

回復 31# hy358

我係新手, 但係咪應該係:
player-> int amp <-av amp pre out
                |
        front speakers

OMG my amp has no pre out laaaaaaaaaaaa

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

CHING, 有mud好介紹??
yoes 發表於 2010-10-12 10:44

其實我都唔係太有研究, 不過用緊科寶AS-2.8i 就幾好, 又唔係好貴...

星級玩家

其實我都唔係太有研究, 不過用緊科寶AS-2.8i 就幾好, 又唔係好貴...

How much Ar?
同點駁?

黃金玩家

有咁多膽機ching 係到, 我可以問野喇.

我見科寶個site. d 膽機有分前後級, 係咪都好似av amp 咁既function 架?
呢d 膽機其實有冇av bypass 架?
睇戲既時候係咪都可以經膽機去堆前置架?

唔該哂ching.